Gemeente Assen


Actueel

Winnaars prijsvraag ontvangen bespaarpakket

Assen, 29 juni 2007

Vele inwoners van Assen deden mee aan de prijsvraag voor de meest innovatieve bespaartip. De prijsvraag was onderdeel van de campagne 'Assenaren Financieel Fit', een gezamenlijk initiatief van de GKB Drenthe en de gemeente Assen. De inzendingen zijn onlangs door de jury bekeken en de winnaars zijn bekend gemaakt. Vrijdag 22 juni hebben vijf prijswinnaars een bespaarpakket ter waarde van 100 euro in ontvangst mogen nemen.

Een winnende tip was dat alle uitgaven, zowel groot als klein, overwogen moeten worden om financieel fit te blijven. Een andere deelnemer gaf het bijhouden van een kasboek als tip. Een kasboek geeft je overzicht over alle inkomsten en uitgaven, waardoor je precies weet wat je te besteden hebt. Ook is het gebruik maken van een LETSkring, waarin goederen en diensten (zonder tussenkomst van geld) geruild worden, een idee om geld te besparen.

De campagne 'Assenaren Financieel Fit' zal de aankomende periode verschillende thema's behandelen om Assenaren financieel fit te maken. Zo zullen de Assenaren geïnformeerd worden over de sociale kaart van Assen. Huishoudens met eventuele vragen over hun financiën weten zo waar ze terecht kunnen. Een andere preventieactiviteit is het budgetadviesgesprek. Dit gesprek zal geheel kosteloos zijn en heeft als doel om Assenaren een gedetailleerd en persoonlijk advies te geven over hun dagelijkse financiële mogelijkheden.