Gemeente Abcoude


AGENDA/BESLUITENLIJST
VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 19 juni 2007

O P E N B A A R

PORTEFEUILLE: burgemeester J. Streng


1. Concept-besluitenlijst van de B&W-vergadering d.d. 12 juni 2007. Toelichting:
Wekelijks wordt de besluitenlijst van de vorige vergadering vastgesteld. Ambtelijk advies:
Instemmen met de besluitenlijst.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Aanvraag om vergunning ingevolge de Drank- en Horecawet voor de inrichting Hoogstraat 14 te Abcoude.
Toelichting:
De rechtspersoon Gall & Gall B.V. heeft een nieuwe bestuurder gekregen en in de slijterij gevestigd Hoogstraat 14 te Abcoude zijn nieuwe leidinggevenden aangesteld. Derhalve is er een verzoek om een nieuwe vergunning ingevolge de Drank- en Horecawet ingediend. Er zijn geen weigeringsgronden aanwezig derhalve kan de drank- en horecavergunning verleend worden aan de rechtspersoon Gall & Gall B.V.
Ambtelijk advies:
Vergunning verlenen.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

3. Realiseren ruiter/menroute naar het Groengebied Amstelland. Ambtelijk advies:
Standpunt innemen over verzoek van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie. B&W-besluit:
Betrokkene uitnodigen voor een gesprek.

PORTEFEUILLE: wethouder D.L. Kok


1. Aanvullende werkzaamheden ten behoeve van de sanering van ongezuiverde lozingen buitengebied.
Toelichting:
Volgens de budgethoudersregeling dienen bij het aangaan van verplichtingen boven de 11.500 tenminste drie offertes te worden aangevraagd tenzij het college van burgemeester en wethouders anders besluit.
Om geen stagnatie in de aanleg van riolering in het buitengebied te krijgen zal er een nieuw tracé moeten worden bepaald, zakelijk recht gevestigd moeten worden en archeologisch onderzoek moeten worden gedaan. De kosten hiervoor bedragen 19.750,00. Ambtelijk advies:
Geadviseerd wordt goedkeuring te verlenen tot het doorlopen van een afwijkende procedure ten opzichte van de budgethoudersregeling.
De aanvullende voorbereidende werkzaamheden uit te laten voeren. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.


---

PORTEFEUILLE: wethouder C.N. Veldhuijzen van Zanten


1. Adviseur Leisurecentrum.
Toelichting:
De aard, de omvang en de financiële - en politiek bestuurlijke impact van dit project en de reeds geschetste koerswijziging is aanleiding geweest om eerst de markt van adviseurs te benaderen om zo voor het vervolgtraject de best passende begeleiding te kunnen bewerkstelligen. Er zijn 4 bureaus aangeschreven om een offerte in te dienen voor het vervolgtraject. Op basis van de ingediende offertes zijn 2 partijen geselecteerd te weten PRC en BBN. Uiteindelijk heeft BBN de voorkeur gekregen boven PRC dat de advisering tot op heden heeft verricht. Ambtelijk advies:

· Akkoord te gaan met BBN als adviseur van het vervolgtraject van het Leisurecentrum.
· Akkoord te gaan met de offerte van BBN. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten. Betrokken adviseur zal voor een kennismakingsgesprek met het college worden uitgenodigd.

2. Preventief financieel toezicht in verband met herindeling. Toelichting:
Op 1 mei jongstleden laat de provincie per brief aan het college en de raad van Abcoude weten dat de gemeente vanaf 17 april 2007, gelet op artikel 21 van de Wet Arhi, onder preventief toezicht is gesteld. In bijgaande notitie worden de consequenties van dit besluit toegelicht en het standpunt van de gemeente Abcoude verwoord.
Ambtelijk advies:

- In te stemmen met het in het voorstel geformuleerde standpunt van de gemeente Abcoude.
- Bijgaande gezamenlijke brief van De Ronde Venen en Abcoude aan de provincie te sturen. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

PORTEFEUILLE: wethouder J. Vonk-Vedder


1. Aanpassen inkomensgerelateerde parameters in huurinkomentabel van Huisvestings- verordening.
Toelichting:
Vanaf 1 juli 2006 is de huisvestingsverordening in werking getreden. Periodiek dient de verordening aangepast te worden aan de wijzigingen in huurprijs- en inkomensgrenzen. Op rijksniveau worden deze vastgesteld en bekend gemaakt d.m.v. MG-circulaire. De raad heeft ingestemd om de wijziging van de halfjaarlijkse huurprijsgrenzen (jaarlijks op 1 juli) en inkomensgrenzen (jaarlijks op 1 januari) te mandateren aan het college van B&W. Senioren met een kleine beurs worden beschermd door een alternatieve huurgrens. Deze grens voorkomt dat iedereen kan reageren op alle seniorenwoningen. en is per 1 juli 2007 gesteld op 404,98.
Ambtelijk advies:

1. De inkomensgrenzen in de huurinkomentabel aan te passen conform de inkomensgerelateerde parameters huurtoeslag voor de periode 1 juli 2007 tot 1 juli 2008;
2. de toevoeging bij de huurinkomentabel op te nemen;
3. na het collegebesluit Westhoek Wonen en de uitvoeringsorganisatie Woningnet op de hoogte brengen.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Jaarverslag Wet Kinderopvang 2006.
Toelichting:
De Wet Kinderopvang verplicht gemeenten jaarlijks te rapporteren over de uitvoering van de toezicht- en handhavingstaken t.a.v. de kinderopvang, die de gemeente in een kalenderjaar heeft verricht. Ambtelijk advies:
Jaarverslag Wet Kinderopvang 2006 akkoord verklaren en door burgemeester laten ondertekenen. Jaarverslag Wet Kinderopvang 2006 verzenden naar de gemeenteraad. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

---


3. Aanwijzing toezichthouders kinderopvang. Toelichting:
In het kader van het toezicht op de kwaliteit van kinderopvang dient het college medewerkers van de GGD aan te wijzen als toezichthouder. De GGD heeft het college gevraagd G. Bernink en J. Funcke aan te wijzen als vervangende toezichthouders. Ambtelijk advies:
Mevrouw G. Bernink en mevrouw J. Funcke aanwijzen als toezichthouders kinderopvang voor de gemeente Abcoude.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

4. Vaststelling convenant VAVO 2007-2009.
Toelichting:
Dit collegevoorstel heeft betrekking op het aangaan van het convenant VAVO 2007-2009. In 2005 hebben alle gemeenten in Utrecht, waaronder Abcoude, het convenant rond het Voortgezet Algemeen Volwassenen Onderwijs (VAVO) van het ROC Midden Nederland ondertekend. Dit convenant was in principe geldig tot 2009. Doordat de verantwoordelijkheid van de bekostiging van de opleidingen binnen het VAVO is verschoven is het convenant opnieuw opgesteld. Ambtelijk advies:

· Besluiten tot aangaan van het convenant VAVO 2007-2009.
· Het convenant ter kennisname aan de raad sturen. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

Aldus vastgesteld in de B&W-vergadering van 26 juni 2007. De secretaris, de burgemeester,


---

MANDAATBESLUITENLIJST
BEHORENDE BIJ DE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 19 juni 2007

O P E N B A A R

PORTEFEUILLE: burgemeester J. Streng


1. Verzoek om vergunning voor het organiseren van het Open Senioren tennistoernooi in de 1e week van de maand juli van zaterdag t/m zondag van de jaren 2007 t/m 2011. Toelichting:
Het bestuur van de Abcouder Lawn Tennis Club (ALTC) vraagt een doorlopende vergunning voor het organiseren van het Open Senioren tennistoernooi in de 1e week van de maand juli van zaterdag t/m zondag van de jaren 2007 t/m 2011. Tevens vraagt het bestuur ontheffing van het sluitingsuur op 1, 6 en 8 juli tot 01.30 uur. Tijdens deze avonden zal er levende muziek ten gehore gebracht worden. Tevens vraagt het bestuur vergunning aan om de Weert als parkeergelegenheid te mogen gebruiken voor de bezoekers aan het toernooi.
Ambtelijk advies:
Vergunning verlenen voor het evenement voor 5 jaar. Ontheffing van het sluitingsuur verlenen voor 1, 6 en 8 juli 2007 tot 01.30 uur. De melding van de incidentele festiviteit bevestigen en vergunning verlenen tot het in gebruik nemen van de Weert als parkeerterrein voor de bezoekers aan het toernooi. Mandaatbesluit d.d. 11-6-2007:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Verzoek om vergunning voor het plaatsen van borden in de periode 14 t/m 20 juni 2007 ter aankondiging van de informatieavond op 20 juni 2007 over de herindeling. Toelichting:
Het gemeentebestuur heeft een verzoek ingediend voor het mogen plaatsen van aankondigingsborden ter bekendmaking van de informatieavond op 20 juni 2007 over de herindeling. Op grond van artikel
2.1.5.1 van de Algemene Plaatselijke Verordening is het verboden om zonder vergunning van het college van burgemeester en wethouders de weg of een weggedeelte te gebruiken anders dan overeenkomstig de bestemming daarvan. Ingevolge de criteria voor aankondigingsborden van de Welstandsnota Breukelen, Loenen, Abcoude voldoet de plaatsing van aankondigingsborden in ieder geval aan redelijke eisen van welstand als de plaatsing bestemd is ten behoeve van in de gemeente plaatsvindende evenementen mits de aankondigingsborden onderaan lantaarnpalen worden geplaatst zonder voetgangers te belemmeren voor een periode van maximaal 10 dagen. Tevens dient de maatvoering van de borden maximaal 1.20 meter hoog en 0.80 meter breed te zijn. De informatieavond over de herindeling is in het belang van de inwoners van de gemeente Abcoude. Derhalve afwijken van het criterium dat borden alleen geplaatst mogen worden voor in de gemeente plaatsvindende evenementen.
Ambtelijk advies:
Vergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 11-6-2007:
Overeenkomstig voorstel besloten.

PORTEFEUILLE: wethouder D.L. Kok


1. Aanvraag lichte bouwvergunning plaatsen tuinberging op achtererf woonhuis, Raadhuislaan 12, Abcoude.
Ambtelijk advies:
Vrijstelling en bouwvergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 14-6-2007:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Aanvraag lichte bouwvergunning veranderen woonhuis Angsteloord 6, Abcoude. Ambtelijk advies:
Bouwvergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 14-6-2007:
Overeenkomstig voorstel besloten.

---


3. Aanvraag reguliere bouwvergunning plaatsen voetgangersbrug Botshol nabij Winkeldijk, Abcoude.
Ambtelijk advies:
Bouwvergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 14-6-2007:
Overeenkomstig voorstel besloten.

4. Aanvraag reguliere bouwvergunning tijdelijk plaatsen brug over de Winkel nabij de A2 voor een periode van maximaal 5 jaar. Het bouwplan is een onderdeel van Fase 1 (aanbrengen ophoogmateriaal) t.b.v. de reconstructie van de rijksweg A2, Winkeldijk nabij rijksweg A2, Abcoude.
Ambtelijk advies:
Tijdelijke bouwvergunning verlenen (art. 45 WW). Mandaatbesluit d.d. 14-6-2007:
Overeenkomstig voorstel besloten.


---