E Technology buitenkans voor studenten Techniek

29.06.2007 / 13:11 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Roc van amsterdam

Roc van amsterdam

Bedrijven in techniek bundelen krachten in zoektocht naar personeel

E Technology buitenkans voor studenten Techniek

Amsterdam, 29 juni 2007 - Een volledig betaalde mbo-opleiding, leren in de beroepspraktijk bij toonaangevende bedrijven en garantie op een baan. Dat zijn de voordelen die het ROC van Amsterdam en een aantal bedrijven in een specifiek traject bieden aan studenten die kiezen voor een toekomst in de techniek. Om hun initiatief kracht bij te zetten, bundelen de bedrijven hun kennis in een nieuwe stichting: E Technology. De overeenkomst ondertekenen de partijen vanmiddag op het hoofdkantoor van Nuon in Amsterdam.

Nuon nam het initiatief voor de samenwerking met het ROC van Amsterdam. Aanleiding voor deze samenwerking vormt het groeiende tekort aan technisch personeel, in het bijzonder specialisten en middenkaderpersoneel in de meet- en regeltechniek en de laag- en hoogspanningstechniek. De techniek in het algemeen heeft te maken met een imagoprobleem. Dit is een van de oorzaken van het groeiende tekort. De samenwerking beoogt dan ook niet alleen jongeren enthousiast te maken voor de opleiding, maar ook het imago van werken in de techniek te verbeteren.

Opleiding en werving
Het ROC van Amsterdam zal de opleiding verzorgen; de werving van de deelnemers gebeurt door de opleidingsinstelling en de bedrijven samen. De benodigde fondsen voor zowel opleiding als werving worden verschaft door de stichting. De opleiding gaat in september 2008 van start.

De nieuwe opleiding is op het hoogste niveau van het middelbaar beroepsonderwijs, met een logische doorstroom naar het hbo. Dat betekent dat niet alleen vmbo-t leerlingen en mbo leerlingen niveau 3 en 4 welkom zijn, maar ook leerlingen met een overgangsbewijs havo 3 naar havo 4, en hogeschool-studenten techniek die zijn vastgelopen in hun opleiding.

Bedrijven
De samenwerking geldt voor vier jaar. De aangesloten bedrijven zijn Nuon, Afvalenergiebedrijf Amsterdam, Forbo Flooring , GTI en Loders Croklaan. De bedrijven zijn nog in overleg met andere partijen voor deelname in de stichting.


Noot voor de redactie (