Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Boekje historische verhalen uitgereikt

In de raadszaal van het Cultuurhuis in Doorn werd donderdag 28 juni het boekje Historische Verhalen gepresenteerd. Het boekje staat vol met verhalen en tekeningen gemaakt door kinderen van groep 7 en 8 van vier Doornse basisscholen. De leerlingen hebben zich laten inspireren door de 12-jarige Willem van Vulpen; een inwoner van Doorn die op 28 mei 1928 zijn belevenissen aan zijn dagboek toevertrouwde.

Schrijver Dolf Verroen heeft in zijn historische boek Wachten op de Keizer inzicht gegeven hoe de keizer van Duitsland op Huis Doorn en hoe Willem, de beste poetser van Doorn, dit beleefde. De kinderen van de basisscholen bezochten Huis Doorn, de Oudheidkamer en de bibliotheek in het Cultuurhuis en baseerden hierop hun indrukken waarna de verhalen geschreven en de tekeningen werden gemaakt.

Burgemeester Frits Naafs kreeg het eerste boekje Historische Verhalen uitgereikt door Imke Hiddink; de leerlinge van Hoog Moesbergen maakte de tekening op de omslag van het boekje. Imke werd door Noëlle Valkenburg (uiterst links) bijgestaan.