Ingezonden persbericht


Hoofddorp, vrijdag 29 juni 2007

Directeur Europees Agentschap voor Veiligheid en Gezondheid op het werk bezoekt TNO

Op 28 juni 2007 bracht de heer Takela, directeur van het Europees Agentschap voor Veiligheid en Gezondheid op het Werk in Bilbao, een bezoek aan TNO. Leren van de Nederlandse ervaringen met de digitale Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E), is één van de gespreksonderwerpen. TNO heeft voor meer dan 70 branches digitale RI&E's opgesteld.

Het Europees Agentschap draagt bij aan veiligheid en gezondheid op het werk met als doel de arbeidsomstandigheden in Europa veiliger, gezonder en productiever te maken. TNO voert de Nederlandse activiteiten uit van het Europees Agentschap, waaronder het verspreiden van arbo-informatie, het onderhouden van een Nederlands netwerk op het gebeid van veilig en gezond werken, het onderhouden van de website en de organisatie van de Europese Week.

'Risk assessment' is Europese verplichting
TNO maakte en implementeerde al bij meer dan 70 branches de digitale RI&E. Bij de branchegerichte methodiek die TNO toepast, hebben de sociale partners een grote rol. Zowel bij de ontwikkeling van het instrument als bij het toezicht houden op de uitvoering ervan. De ervaringen die in Nederland zijn opgedaan, zijn voor de andere Europese lidstaten van belang omdat 'risk assessment' een Europese verplichting is voor alle EU-landen. Individuele lidstaten van de EU hebben soms onvoldoende middelen en deskundigheid in huis om helemaal op eigen houtje de arbo-problematiek effectief aan te pakken. Polarisavenue 151
2132 JJ Hoofddorp T 023 554 93 93
F 023 554 93 94 info@arbeid.tno.nl

drs. M.J.M. (Maarten) Lörtzer

Persvoorlichting

015 269 49 75
pressinfo@tno.nl

J. (June) Vasconcellos

Persvoorlichting

015 269 49 05
pressinfo@tno.nl