Politie Gelderland-Midden

Vrouw bestolen in winkel, politie zoekt getuigen
Publicatiedatum: 29-6-2007 13:38:10

ARNHEM- Een 41-jarige vrouw uit Arnhem is donderdagochtend in een winkel aan het Elderveldplein haar woonplaats bestolen van haar portemonnee. De dader wist te ontkomen. De politie is op zoek naar getuigen.

De vrouw was omstreeks kwart over negen aan het winkelen op het Elderveldplein toen een nog onbekende jongen er met haar portemonnee vandoor ging. Hierna zou hij zijn weggerend, in de richting van de Hollandweg.

Signalement
Volgens het slachtoffer zou het gaan om een blanke jongen van rond de twintig jaar, met een normaal postuur en een lengte van tussen de 1.80 m en de 1.85 meter. Hij had kort, stekelig blond haar en droeg een zwart bomberjack en een lichtblauwe spijkerbroek.

Tips
Getuigen die iets van het voorval hebben gezien of de dader mogelijk hebben zien lopen, worden verzocht contact op te nemen. De Arnhemse politie is bereikbaar onder 0900-8844. Anoniem reageren kan ook. Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

De politie in het district Arnhem-Veluwezoom maakt korte metten met straatrovers. Het in kaart brengen van verdachten en hen aanhouden heeft topprioriteit. Het inmiddels opgerichte straatroofteam onderzoekt ook deze zaak zorgvuldig. Het team zoekt naar eventuele overeenkomsten met eerder gepleegde straatroven en brengt alle beschikbare informatie in kaart. Door de verscherpte aandacht zijn al successen geboekt. De afgelopen maanden werden diverse verdachten aangehouden die verdacht worden van het plegen van meerdere straatroven.
(07-101337)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---