Gemeente Zoetermeer

Inrichting speelplekken

De komende weken vinden er werkzaamheden plaats op verschillende speelplekken in Zoetermeer. Het gaat om de wijken:

Buytenwegh: Duke Ellingtonrode west

De Leyens: Rene Clairstrook, Vletkade en Jachtwerf

Noordhove: Gropiuslijn, Ponyweide en Dudokplan

Seghwaert: Schapenweide, Parkdreef, Tulpentuin, Muurbloemtuin west, Zalmsloot

Meerzicht: Wildenberg en Tempelberg

Centrum: Graaf Lodewijkstraat en Sophiaplaats

Uitvoeringswerkzaamheden en veiligheid

Kinderen kunnen tijdens de werkzaamheden op genoemde plekken niet spelen. De werkzaamheden die per plek worden uitgevoerd duren ongeveer een week. Eerst worden de bestaande speeltoestellen verwijderd. Daarna wordt de ondergrond,zoals verhardingen en rubbertegels, aangebracht en worden de nieuwe toestellen geplaatst. Als er sprake is van een onveilige situatie, wordt de speelplek met behulp van bouwhekken afgesloten. Nadat de speelplek door de veiligheidinspectie is goedgekeurd, worden de afzethekken verwijderd. De kinderen kunnen vanaf dat moment weer spelen op de speelplek.

Naar verwachting zijn alle hierboven genoemde speelplekken voor de zomervakantie klaar. Inwoners die vragen hebben kunnen contact opnemen met hun wijkpost of kijken op www.zoetermeer.nl onder het kopje wijken.

Speelbeleid

Begin dit jaar zijn er in het kader van het `Uitvoeringsplan Speelbeleid 2006' inrichtingsenquêtes en inspraakrondes gehouden. Het ging om nieuwe, te verwijderen en om te vormen speelplekken in verschillende wijken. De uitkomst hiervan heeft bepaald wat er per speelplek gaat veranderen.