Gemeente Leeuwarden

Veteranen ontbijt in Hotel Wyswert groot succes

Bron: Gemeente Leeuwarden (29-06-2007)

In Hotel Wyswert was op vrijdag 29 juni een ontbijtbijeenkomst voor de Leeuwarder veteranen. Wethouder Yvonne Bleize sprak de 170 aanwezige veteranen toe.

Otto de Vries, van de stichting Veteranen Leeuwarden, kreeg van wethouder Bleize de eerste anjer opgespeld. De tweede anjer werd in ontvangst genomen door CDA-Kamerlid Roland Kortenhorst. Hij heeft zich hard gemaakt om de anjer het symbool te laten zijn voor de veteranen.

De speldjes zijn een symbool van onderlinge verbondenheid tussen de Nederlandse bevolking en haar veteranen. Het speldje is een initiatief van de veteranen zelf en is een afgeleide van de anjer die Prins Bernhard altijd droeg.

Op 29 juni wordt in Nederland jaarlijks bijzondere aandacht besteed aan de 140.000 Nederlandse veteranen. Het Comité Nederlandse Veteranendag heeft gemeenten verzocht op deze speciale dag aandacht te besteden aan deze bijzondere categorie inwoners. Het hoofddoel van de Nederlandse veteranendag is het verkrijgen van meer bekendheid over en waardering voor de veteranen.