Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Ermelo - Hennepkwekerij ontmanteld                        |
De politie heeft donderdagmorgen (28/06) in een woning aan de Haspel een hennepkwekerij aangetroffen. De planten zijn in beslag genomen en werden met de ingenomen apparatuur vernietigd. De bewoner was niet aanwezig en heeft zich vandaag bij de politie gemeld en is ingesloten voor verhoor.

De politie trof in twee ruimtes in de kelder een in werking zijnde hennepkwekerij met ruim 850 planten en de nodige apparatuur aan. De hennepkwekerij is vervolgens ontmanteld. De planten en de apparatuur zijn in beslag genomen en vernietigd. De stroom bleek illegaal te zijn afgetapt. De elektriciteitsmaatschappij zal naar verwachting een naheffing opleggen. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

|     |Ermelo - Bestuurder scooter na botsing er vandoor         |
Een 21-jarige automobiliste uit Harderwijk is op donderdag (28/06) op de Weegakker aangereden door een tot nu onbekende bestuurder van een scooter. Laatstgenoemde werd door de aanrijding over de auto geslingerd en kwam meters verderop op de grond terecht, waarna hij de benen nam en zijn scooter achterliet. Over de aard van eventuele verwondingen is bij de politie niets bekend. De politie zoekt tips en getuigen.

De melding van het incident kwam omstreeks 17.45 uur bij de politie binnen. Een eerste onderzoek heeft uitgewezen dat de automobiliste op de Weegakker reed, toen zij ter hoogte van het voetpad in de buurt van de Rabobank van rechts werd aangereden door de onbekende scooterbestuurder.

De scooter die werd achtergelaten en geen kentekenplaatje had, betreft een Yamaha, die aan de voorkant wit is en aan de achterkant zwart en een zwart zadel heeft. De bestuurder is via het poortje op de Weegakker (parkeerplaats Rabobank) in de richting van het winkelcentrum de Enk weggerend.

Tot nu toe is de identiteit van de scooterbestuurder bij de politie niet bekend. De politie wil graag in contact komen met deze bestuurder, zodat gegevens kunnen worden uitgewisseld en het gebeuren administratief kan worden verwerkt. Getuigen en mensen met tips over de achtergelaten scooter wordt verzocht om via 0900-8844 contact op te nemen met de politie.

|     |Ermelo - brandstichting                                   |
De politie stelt een onderzoek in naar een brand waarbij op vrijdag (29/06) drie geparkeerde auto's aan de Telgterweg door brand werden beschadigd. De brandweer verrichtte de bluswerkzaamheden en er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

De brandweer werd omstreeks 01.20 uur over de autobranden ingelicht, waarna brandweer en ook de politie ter plaatse gingen. De brand woedde in twee auto's en een ernaast geparkeerd staande auto liep ook brandschade op. De brandweer bluste het vuur. Uit een eerste onderzoek is gebleken dat de brand is aangestoken. De politie is vrijdagochtend een buurtonderzoek begonnen en doet een dringend beroep op mensen die meer duidelijkheid over de branden kunnen geven. Men kan bellen met 0900-8844.

|     |Wezep - Auto bekogeld, getuigen gezocht                   |
De politie is een onderzoek gestart naar een incident dat op vrijdag 22 juni j.l. ter hoogte van het Meidoornplein heeft plaats gevonden en waarbij een 26-jarige automobilist uit Wezep in zijn auto door een tot nu toe onbekende jongen met een straatsteen werd bekogeld.

Onderzoek heeft uitgewezen dat ten tijde van het incident een aantal jongeren in het winkelcentrum stond. De politie wil graag met hen in contact komen, omdat zij mogelijk informatie hebben die voor het onderzoek van belang kan zijn.

Uit een voorlopig onderzoek is duidelijk geworden dat de 26-jarige automobilist tussen 22.15 uur en 22.30 uur op de Clematisstraat in de richting van de Spireastraat reed, toen in de bocht van deze twee straten een tot nu toe onbekende jongen een straatsteen naar de auto gooide. De bestuurder kwam met de schrik vrij, maar de auto raakte flink beschadigd.

Van deze onbekende jongen is het volgende signalement bij de politie bekend: de jongen is tussen de 1.70 meter en 1.75 meter lang en heeft donker haar. Hij droeg een zwarte jas met een witte opdruk.

Verder onderzoek heeft uitgewezen dat ten tijde van het incident in of bij het winkelcentrum een aantal jongeren waren. Mogelijk hebben zij iets gezien dat voor het onderzoek van belang kan zijn. De politie vraagt hen dan ook om contact op te nemen. Dit kan via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Ook andere mensen die tips of informatie hebben, wordt verzocht om contact op te nemen.

|     |Elburg - Woning doelwit dieven                            |
Een woning aan de Vicariestraat is in de nacht van woensdag op donderdag (28/06) het doelwit van dieven geweest. Hierbij is onder meer een laptop verdwenen. Men heeft inmiddels aangifte gedaan en de politie heeft de zaak in onderzoek.

De diefstal heeft tussen woensdagavond 23.00 uur en donderdagochtend 07.30 uur plaats gevonden. Men kon de woning binnenkomen door het slot te manipuleren. De politie is op zoek naar tips en getuigen. Men kan bellen met 0900-8844.

|     |Wapenveld - Scooter en auto botsen                        |
Een 17-jarige scooterbestuurder uit Wapenveld en een 41-jarige automobiliste uit Vaassen zijn op donderdag (28/06) op de kruising Revelingseweg / Blauwe Beltweg met elkaar in botsing gekomen. De scooterbestuurder raakte hierbij gewond aan zijn been en is voor verdere behandeling per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Van de inzet van een traumahelikopter werd na een aanvankelijke oproep toch afgezien.

Bij de politie kwam de melding van het incident omstreeks 20.05 uur binnen. Uit een voorlopig onderzoek is duidelijk geworden dat de scooterbestuurder op bovengenoemde locatie geen voorrang aan de automobiliste heeft verleend, waardoor tussen beiden een aanrijding ontstond en de jongen als gevolg hiervan enige tijd niet aanspreekbaar bleek. Hij is voor behandeling naar het ziekenhuis vervoerd.

|     |Nunspeet - Automobilisten overtreden regels               |
De politie heeft op donderdag (28/06) op meerdere locaties in Nunspeet gecontroleerd of verkeersdeelnemers zich netjes aan de regels hielden. Dit bleek 12 maal niet het geval te zijn. Alle overtreders krijgen hun bekeuring thuis gestuurd.

De controles hebben in de avonduren op de Oosterlaan, Oenenburgweg, Eperweg en de kruising Bloemhofweg / Hulstweg plaats gevonden. De vastgestelde overtredingen bestonden onder meer uit het niet dragen van de gordel (2x), te hoge snelheid (7x) en het niet verzekerd zijn (2x). Tijdens de controles kregen de agenten de nodige complimenten van buurt-bewoners.

Einde berichten

Anton de Ronde voorlichter politie Noord- en Oost-Gelderland email: anton.de.ronde@no-gelderland.politie.nl telefoon 055 - 5486052

---- --