Politie Zeeland


O-2157-2007 Tieners aangehouden voor winkeldiefstallen
Met de aanhouding van tien jongeren in de leeftijd van 16- t/m 18 jaar heeft de politie een serie winkeldiefstallen gepleegd in Goes, opgelost.
Op 15 juni werden twee 18-jarige inwoonsters van de gemeente Reimerswaal op heterdaad betrapt op winkeldiefstal in Goes.
Bij hun aanhouding hadden zij nog meer goederen in het bezit die allen afkomstig waren van diefstal. Uit onderzoek bleek dat zij al ruim een halfjaar bezig waren en dat zij deel uitmaakten van een grotere groep die regelmatig winkeldiefstallen pleegden bij verschillende winkels in Goes. De buit bestond uit grote hoeveelheden make up, sieraden, kleding en tassen.
Verder onderzoek leverden de namen op van nog eens acht personen, 1 jongen en 7 meisjes afkomstig uit de gemeenten Reimerswaal, Kapelle en Borsele.
Deze 8 personen zijn allen deze week aangehouden.
Uiteindelijk zijn 6 van hen voorgeleid aan de rechter-commissaris.
Bij hen thuis werden nog diverse goederen aangetroffen die afkomstig waren van de winkeldiefstallen. Deze goederen zijn door de politie in beslaggenomen en zullen voor zover mogelijk worden teruggeven aan de desbetreffende winkels.


O-2158-2007 Goesenaren aangehouden, Goes
De politie heeft afgelopen nacht rond 04.00 uur vijf Goesenaren in de leeftijd van 16- / 21 aangehouden.
Rond 03.30 uur was de melding binnengekomen dat van een viertal Duitse jongens de portemonnee was gestolen in een horecagelegenheid in Renesse.
De vermoedelijke daders, de vijf Goesenaren, waren daarna in een auto gestapt en weggereden. Naar aanleiding van het opgegeven kenteken werd deze auto getraceerd op de Middelburgsestraat in Goes en aan de kant gezet. De vijf inzittenden werden aangehouden en zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

W-2159-2007 Winkelruit vernield, Middelburg
Vrijdag rond 04.30 uur is een ruit vernield van een winkelpand aan de Korte Noordstraat.
Uit de etalage werden diverse goederen weggenomen waaronder een stenen beeld van een hond. Schadebedrag is niet bekend.

O-2160-2007 Frietkar ontvreemd, Stavenisse
In de nacht van donderdag op vrijdag is vanaf de Molendijk West een friet verkoopwagen gestolen.
De waarde van de weggenomen frietkar bedraagt enkele duizenden euro's.

---- --