Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Aalten - Scooter en auto botsen                           |
Een 16-jarige bestuurder van een scooter uit Winterswijk en een 47-jarige automobilist uit Aalten zijn op donderdag (28/06) op de kruising Buninkdijk / Haartseweg / Lieversdijk met elkaar in botsing gekomen. Een 15-jarige jongen uit Aalten die als passagier bij de Winterswijker achterop zat, raakte hierbij gewond en werd voor verdere behandeling naar het ziekenhuis overgebracht.

De melding van de aanrijding kwam omstreeks 15.15 uur bij de politie binnen. Uit een voorlopig onderzoek is duidelijk geworden dat de Winterswijker op bovengenoemd kruispunt geen voorrang aan de automobilist uit Aalten verleende, waardoor tussen beiden een aanrijding ontstond. De passagier uit Aalten liep onder meer diverse kneuzingen aan zijn been op.

|     |Dinxperlo - Bedrijfsinbraak, twee verdachten aangehouden  |
De politie heeft op vrijdag (29/06) een 19-jarige inwoner uit Veenendaal en een 20-jarige inwoner uit Ede (Gld.) aangehouden op verdenking van inbraak in een bedrijf aan de Helmkamp. Een eerste onderzoek heeft uitgewezen dat men in het bedrijf is geweest en daarbij verschillende ruimtes heeft doorzocht. Op dit moment is bij de politie niet bekend of hierbij ook spullen zijn verdwenen.

De politie werd omstreeks 04.30 uur ingelicht over een verdachte situatie bij een bedrijf aan de Helmkamp. Er bleek te zijn ingebroken. De politie kreeg ook direct bruikbare informatie over de twee verdachten en de auto waarin zij reden, waarop de collega's van de omliggende korpsen via de Regionale Meldkamer in Apeldoorn werden geïnformeerd. Enige tijd daarna kon het tweetal in hun auto in de buurt van Zevenaar door agenten van het korps Gelderland-Midden worden aangehouden. De twee verdachten zijn in verband met het verdere onderzoek ingesloten.

|     |Loerbeek - Auto in brand                                  |
Een geparkeerde auto aan de Doetinchemseweg heeft op donderdag (28/06) in brand gestaan. De gewaarschuwde brandweer bluste de brand. De auto brandde aan de voorkant geheel uit en moest worden afgesleept.

De politie werd omstreeks 16.35 uur over de brand ingelicht, waarna agenten ter plaatse gingen. Daar bleek dat medewerkers van de brandweer de brand al hadden geblust. Onduidelijk is hoe de brand is ontstaan. Door de brand liepen het wegdek en de berm schade op.

|     |Ulft - Drie auto's doelwit dieven                         |
Drie auto's die geparkeerd stonden aan de Pol en Dinkelstraat zijn in de nacht van woensdag op donderdag (28/06) het doelwit van dieven geweest. Hierbij zijn onder meer twee autoradio / cd-spelers verdwenen. De benadeelden hebben inmiddels aangifte gedaan en de politie heeft de zaken in onderzoek.

De diefstallen hebben tussen woensdagavond 19.00 uur en donderdagochtend 10.00 uur plaats gevonden. Door het slot te manipuleren kon men de spullen uit de auto's, waarvan er twee op de Dinkelstraat stonden, wegnemen. De politie is op zoek naar tips en getuigen die op bovengenoemde locaties iets bijzonders hebben gezien. Men kan bellen met 0900-8844.

Einde berichten
---

Anton de Ronde voorlichter politie Noord- en Oost-Gelderland email: anton.de.ronde@no-gelderland.politie.nl telefoon 055 - 5486052

---- --