Politie Midden- en West Brabant

Persberichten politiedistrict Breda

BREDA, 29 juni 2007

Hennepkwekerij aangetroffen

BREDA: De politie heeft donderdagochtend rond 09:00 uur een hennepkwekerij ontdekt in een woning aan de Hamdijk. Daar troffen agenten op de eerste verdieping en op de zolder een in werking zijnde hennepkwekerij aan. Het ging in totaal om 610 planten, die klaar voor de oogst waren. Mederwerkers van Essent constateerden dat er was gefraudeerd met de stroomvoorziening. De eigenaar van de woning werd door de politie aangehouden. Het betreft een 26-jarige Bredanaar. Na verhoor werd de man weer op vrije voeten gesteld. De kwekerij is ontmanteld en de politie heeft er op toegezien dat alle planten zijn vernietigd.

BREDA: De politie heeft vrijdagochtend rond 10:00 uur een hennepkwekerij aangetroffen in een woning in de Epelenberg. In de woonkamer van de woning groeiden ongeveer 378 planten. Mederwerkers van Essent constateerden dat er was gefraudeerd met de stroomvoorziening. De planten en alle randapparatuur is in beslag genomen en zullen worden vernietigd. Er was op dat moment niemand in de woning aanwezig. De politie sluit aanhoudingen niet uit.

Politie controleert op Haagdijk

BREDA: Bewoners van de Haagdijk hebben recentelijk vele overlastmeldingen gedaan bij de politie. Er zou overlast zijn van drank en drugsgebruikers, rondhangende personen, maar ook verkeersoverlast en de schietpartij op 8 juni zorgt ook niet echt voor een veilig gevoel bij de bewoners. De politie probeert zoveel mogelijk te doen om deze gevoelens van onveiligheid weg te nemen. Naast regelmatige surveillance en snelle reacties op meldingen uit het gebied is er een zero tolerance beleid met betrekking tot bijvoorbeeld parkeerovelast, geluidsoverlast, sluitingstijden van de horeca. Ook vinden er regelmatig grote en kleine acties plaats. Zo donderdag een verkeerscontrole gehouden. De politie heeft donderdagmiddag een verkeers-controle gehouden op de Haagdijk. Daarbij werden elf automobilisten bekeurd wegens het niet dragen van een gordel. Ook werd een 55-jarige Bredanaar aangehouden die een valse naam op had gegeven toen naar zijn identiteit werd gevraagd. De Bredanaar kreeg een bekeuring.

Aangehouden na zetten van tag

ALPHEN: De politie heeft donderdagmiddag rond 14:00 uur in de Raadhuisstraat een 15-jarige inwoner van Alphen aangehouden. Dit gebeurde nadat getuigen zagen hoe de jongen met een stift een graffiti-tag aan maken was. De jongen werd meegenomen naar het bureau voor verhoor. Daar bekende hij de laatste drie weken in Alpen, Riel en Goirle ongeveer dertig tags te hebben gemaakt. Na zijn verhoor in de jongen overgedragen aan zijn ouders. Mogelijk dat de jongen een HALT straf tegemoet kan zien.

Aangehouden met drugs

BREDA: De politie heeft donderdagmiddag rond 16:00 uur in de Tongerenstraat twee Bredase mannen (18, 20 jaar) aangehouden. Zij reden in een auto met het raam open. Surveillerende agenten die erachter reden, roken een duidelijke hennepgeur en controleerden de inzittenden. De man op de passagiersstoel bleek net een joint te hebben opgestoken. De bestuurder verklaarde niks te hebben gerookt. Hij bleek wel twee zakjes met een gebruikershoeveelheid van vermoedelijk harddrugs bij zich te hebben. Ook hadden beide mannen softdrugs bij zich. De mannen werden overgebracht naar het bureau en na verhoor weer op vrije voeten gesteld. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie onderzoekt poging tot overval op woning

BREDA: De politie onderzoekt een poging tot overval op een woning in de Kleine Doornbos. Daar probeerden drie gemaskerde mannen de woning binnen te komen van een 75-jarige Bredase. De vrouw was rond 23:10 uur op haar slaapkamer. Beneden waren alle lichten uit. De vrouw hoorde dat er op een raam werd getikt bij de voordeur en zag uit het raam dat er twee onbekende mannen bij de voordeur stonden. Ze opende het raam om te vragen wat de mannen wilden. Toen ze uit het raam hing, werd ze vastgepakt door een persoon met een bivakmuts op. Deze stond op de erker die uitsteekt aan de voorzijde van de woning. De vrouw begon hierop te gillen, waarna de mannen ervandoor gingen. De politie kwam snel ter plaatse maar de daders waren al gevlucht. De politie ontfermde zich over de het geschrokken slacht-offer en begon met een onderzoek. Vandaag houdt de politie een uitgebreid buurtonderzoek. De technische recherche zal kijken of er bruikbare sporen zijn achtergelaten door de daders.

Politie controleert verkeer

ETTEN-LEUR: De politie heeft donderdagmiddag tussen 15.00 en 17.00 uur op de Sander en de Haansberg het verkeer gecontroleerd. Op Sander kregen vier bestuurders een bekeuring omdat ze de maximum snelheid (30 km/u) hadden overschreden. De hoogste snelheid bedroeg 63 km/u. Tevens werd hier één maal een bekeuring uitgedeeld voor het rijden zonder gordel en één bekeuring voor het niet handsfree bellen. Op de Haansberg kregen zeventien snelheidsovertreders een bekeuring. De hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 78 km/u.

ETTEN-LEUR: De politie heeft vrijdagochtend tussen 09:30 12:00 uur een snelheidscontrole gehouden op de Hoevenseweg. Op dat traject geldt een maximumsnelheid van 80 km/u. 1233 automobilisten passeerden de controlepost. Tien van hen deden dat te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 92 km/u.

Onderzoek naar inbraak in bergingen

BREDA: De politie onderzoekt een aantal inbraken in bergingen van woningen in de Sweelincklaan. Bewoners van zeven woningen constateerden dat de hangsloten van hun bergingen waren doorgeknipt. Vermoedelijk is dit in de nacht van donderdag op vrijdag gebeurd. Uit sommige bergingen was niets verdwenen, uit andere bergingen werden fietsen meegenomen.

Auteur: Manfredi Mauro