Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Auto bekogeld, getuigen gezocht

Wezep, 29-06-2007 o De politie is een onderzoek gestart naar een incident dat op vrijdag 22 juni j.l. ter hoogte van het Meidoornplein heeft plaats gevonden en waarbij een 26-jarige automobilist uit Wezep in zijn auto door een tot nu toe onbekende jongen met een straatsteen werd bekogeld.

Onderzoek heeft uitgewezen dat ten tijde van het incident een aantal jongeren in het winkelcentrum stond. De politie wil graag met hen in contact komen, omdat zij mogelijk informatie hebben die voor het onderzoek van belang kan zijn. Uit een voorlopig onderzoek is duidelijk geworden dat de 26-jarige automobilist tussen 22.15 uur en 22.30 uur op de Clematisstraat in de richting van de Spireastraat reed, toen in de bocht van deze twee straten een tot nu toe onbekende jongen een straatsteen naar de auto gooide. De bestuurder kwam met de schrik vrij, maar de auto raakte flink beschadigd.

Van deze onbekende jongen is het volgende signalement bij de politie bekend: de jongen is tussen de 1.70 meter en 1.75 meter lang en heeft donker haar. Hij droeg een zwarte jas met een witte opdruk.

Verder onderzoek heeft uitgewezen dat ten tijde van het incident in of bij het winkelcentrum een aantal jongeren waren. Mogelijk hebben zij iets gezien dat voor het onderzoek van belang kan zijn. De politie vraagt hen dan ook om contact op te nemen. Dit kan via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Ook andere mensen die tips of informatie hebben, wordt verzocht om contact op te nemen.