Gemeente Putten

Producten op alfabetische volgorde

Genealogisch onderzoek Weeshuis Lidmaten Putten

Stand van zaken rondom Bosbad Putten (29-06-2007)
---

Putten, 29 juni 2007

In de vergadering van de commissie voor Samenleving van 14 juni 2007 is gesproken over de stand van zaken met betrekking tot het Bosbad Putten. In deze vergadering is o.a. meegedeeld dat het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de heer A. Kleijer aan te wijzen als tijdelijke voorzitter van het bestuur van de stichting Bosbad "Klein Zwitserland". De heren B. Siksma en F.W. Fabriek hebben zich bereid verklaard om tijdelijk als secretaris respectievelijk penningmeester zitting te nemen in het stichtingsbestuur. De desbetreffende heren zullen op persoonlijke titel in het stichtingsbestuur zitting nemen en na de voltooiing van de verbouwing van het bosbad het bestuur van de stichting weer verlaten.

Recent is gebleken dat de verzekeraar van de stichting Bosbad "Klein Zwitserland" de bestuursaansprakelijkheidsverzekering heeft opgezegd. Dit betekent dat bestuurders van de stichting persoonlijk aansprakelijk zijn voor de gevolgen van bestuursbeslissingen en dat de daarmee gepaard gaande risicos niet verzekerd zijn.

De heren Kleijer, Siksma en Fabriek hebben aan het huidige stichtingbestuur kenbaar gemaakt onder deze omstandigheden (vooralsnog) geen zitting te kunnen nemen in het stichtingsbestuur.

Donderdag 28 juni 2007 liep de gunningstermijn voor het gunnen van de renovatie af en het huidige stichtingsbestuur is niet bereid geweest tot gunning over te gaan. Dit betekent dat de opdracht dus (nog) niet is gegund. De gevolgen hiervan zijn nog niet bekend.

Volgende week zal het college van burgemeester en wethouders overleg met de gemeenteadvocaat plegen om te kunnen bepalen welke (juridische) gevolgen de ontstane situatie heeft en welke mogelijke oplossingsrichtingen er zijn. Het college zal de gemeenteraad op de hoogte houden van de voortgang.