CDA

006] 29 juni 2007 - Persbericht -
CDA Den Haag presenteert Leefbaarheidsmeter

Het CDA Den Haag presenteerde woensdag 27 juni jl. een leefbaarheidsmeter. Met deze door fractievoorzitter Santbergen ontwikkelde meter kunnen masterplannen worden getoetst op leefbaarheid.

Een goed voorbeeld van zoân masterplan is de Structuurvisie 2020. De grootste oppositiepartij wil er op deze manier voor waken dat bij het uitwerken van de masterplannen de stedenbouwkundige aspecten een overheersende rol spelen.. Woensdag 27 juni werd âLeefbaarheidsmeterâ aan wethouder Norder (Bouwen en Wonen) worden aangeboden. Ook Liesbeth Spies, vicefractievoorzitter van de Tweede Kamerfractie van het CDA, was aanwezig.

Het CDA wil met de âLeefbaarheidsmeterâ een constructieve bijdrage leveren aan de concrete uitwerking van de structuurvisie 2020. Het is belangrijk dat Hagenaars zich veilig, gekend en vrij voelen in hun omgeving. Het is nodig om Den Haag leefbaar te houden. 'De structuurvisie heeft grote invloed op de stad op de korte en de lage termijn. Het CDA heeft zich verdiept in de factoren die de leefbaarheid voor iedereen in de stad kunnen vergroten', aldus Santbergen.

De âLeefbaarheidsmeterâ kan bijvoorbeeld worden ingezet bij een plan als die op het Norfolkterrein in de Scheveningse haven. Naast de masterplannen, die er zijn om dit gebied in te richten, kan de âLeefbaarheidsmeterâ van het CDA worden gelegd. Door het meetinstrument te gebruiken kan worden vastgesteld of bij het ontwikkelen van grote bouwplannen voldoende rekening wordt gehouden met Hagenaars.