Saxion Hogescholen
BR>

vr 29 juni 2007

Saxion groeit fors

Saxion Hogescholen met vestigingen in Enschede, Deventer en Apeldoorn groeit fors.

Het aantal studenten, dat zich heeft aangemeld bij het landelijk inschrijforgaan in Groningen, ligt in vergelijking met hetzelfde moment vorig jaar, aanmerkelijk hoger.

Ook de toegenomen belangstelling tijdens de afgelopen open dagen wijst in deze richting.

Landelijk gezien trekt Saxion een steeds groter deel van de Hbo studenten (thans 8,6%; in 2006 ruim 6%).

De onderwijsorganisatie houdt zowel bij de ruimte indeling als de werving van nieuwe docenten rekening met de gevolgen van deze ontwikkeling.

Saxion geeft, bij monde van bestuursvoorzitter Boom, aan dat de groei te maken heeft met verschillende factoren: "We hebben een enorm aanbod voor de student, waaruit gekozen kan worden, het onderwijs is goed, want we worden als goed tot uitstekend gecertificeerd en onze gebouwen liggen ideaal ten opzichte van openbaar vervoer en binnenstad".

Saxion Hogescholen verwacht dat de uiteindelijke groei bij de start van het nieuwe studiejaar in september zo'n 5 à 8% zal bedragen.

Stedendriehoek

In Deventer zijn de nieuwe opleidingen Toegepaste Psychologie, Small Business en Retail Management en de nieuwe studieroute Stedenbouwkundig Ontwerpen succesvol en dragen hun steentje bij in de groei..

Slechts de opleiding Informatie Dienstverlening Management groeit niet mee.

Saxion Hogescholen is op dit moment actief om deze opleiding inhoudelijk op een zodanige wijze aan te passen, dat arbeidsmarkt en studenten weer geïnteresseerd raken.

De nieuw te bouwen entreehal in Deventer zal binnen afzienbare tijd de benodigde extra ruimte creëren, die nodig is om het groeiend aantal studenten op te vangen.


------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT
------------------------------------------