Syntens


---

Samenwerkende Hoveniers Noord Nederland winnen Gouden DoDo Award

Samenwerkende Hoveniers Noord Nederland hebben de Gouden DoDo Award ter waarde van 5.000 euro gewonnen. Dit werd 27 juni jl. bekend gemaakt tijdens de bijeenkomst âMet innovatie en ICT op weg naar goudâ.

Hoveniersbedrijven Lehnberg uit Emmen, Nuver uit Haren, Everts uit Gasselternijveen, Rozenveld uit Gieten en Jan-Geerts uit Winschoten hebben zich sinds november 2006 verenigd in een coöperatie, genaamd de Samenwerkende Hoveniers Noord Nederland. Deze coöperatie is een unieke samenwerkingsvorm tussen kleinschalige hoveniersbedrijven met als voornaamste doel optimaal gebruik te maken van elkaars medewerkers en materieel. âSamen staan we sterk!â, dat is het motto van de vijf hoveniers. Naast de individuele presentatie op de markt hebben de bedrijven besloten gezamenlijk te investeren in bedrijfsprocessen. De hoveniers kopen onder meer gezamenlijk in en zetten ook elkaars materieel en personeel in. Meer informatie over dit samenwerkingsverband is te vinden op www.snn.nl

Volgens de beoordelingscommissie gaat de procesinnovatie met behulp van ICT ver, zelfs tot buiten hun eigen bedrijf. In plaats van elkaar te concurreren zijn de bedrijven samen sterker geworden. Dit is een goed voorbeeld voor andere bedrijven en branches die meer willen verdienen.

Het project is uitgevoerd samen met ICT-partner Van Tuinen ICT uit Norg. Van Tuinen ICT verzorgt onder meer internet gerelateerde dienstverlening, webdesign, zoekmachine optimalisatie, webmarketing en e-mail nieuwsbrieven.

De projecten Digitale ontwikkeling Drentse ondernemers (DoDo) en Efolgreich durch Informationstechnologie (Edit) reiken ook de komende tijd Awards uit, met een maximale waarde van 7.500 euro. Ondernemers met een innovatief idee, kunnen iedere maand, samen met één van de 70 aangesloten ICT-partners een projectvoorstel indienen. Meer informatie over de Awards en de bijeenkomsten staat op www.dododrenthe.nl

De uitreiking van de gouden DoDo Award is een initiatief van DoDo en Edit. Initiatiefnemers van deze projecten zijn: de provincie Drenthe, de Kamer van Koophandel Drenthe, It-Emsland, TCNN, EDR, Stichting Telematica Drenthe, MKB Noord, VNO-NCW Noord, Syntens en de Noordelijke Ontwikkelingsmaatschappij.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Pieter Diphoorn, innovatieadviseur, pdi@syntens.nl