Politie Hollands Midden

Datum: 29 juni 2007

Noordwijk Verkeersongeval Vrijdag 29 juni om 07.15 uur vond op de Keyserswey een aanrijding plaats tussen een auto en een 30 jarige fietser uit Rijnsburg. De bestuurder van de auto, een 51 jarige Noordwijker, reed vanuit de richting van de Zwarteweg. Op een gegeven moment sloeg hij linksaf, maar zag daarbij de tegemoetkomende fietser over het hoofd. De fietser werd overgebracht naar het LUMC waar een gebroken arm werd geconstateerd.

Noordwijkerhout Snelheidscontroles De politie heeft in de week van maandag 25 tot en met vrijdag 29 juni meerdere snelheidscontroles gehouden op de Herenweg. Vanwege wegwerkzaamheden aan de Provincialeweg N206 werd de Herenweg als omleidingsroute gebruikt. De politie heeft daarom vaker op deze locatie gecontroleerd gehouden. 1672 bestuurders van de in totaal 11931 passanten reden te hard. Bij de laatste controle, vrijdagmiddag 29 juni, was de hoogst gemeten snelheid 73 km/uur. Eerder deze week werden ook snelheden gemeten van 89, 88 en 82 km/uur, terwijl op deze weg een maximum snelheid van 50 km/uur geldt.

Leiden Fietsers en bromfietsster botsen Vrijdag 29 juni om 08.20 uur vond op de kruising Schipholweg/ Parmentierweg een aanrijding plaats tussen twee fietsers en een bromfietsster. De bromfietsster, een 17 jarige Voorhoutse, reed over de Schipholweg in de richting van het station. Op de kruising ontstond een aanrijding met een 16 jarige fietser uit Leiden. De jongen kwam vanuit de richting van de Maredijk en verleende geen voorrang aan de van rechtskomende bromfietsster. Door de aanrijding botste de fietser tegen een 27 jarige fietsster uit Leiden. De Voorhoutse werd voor verder onderzoek overgebracht naar het LUMC.

Alphen aan den Rijn Mannen melden zich na bericht vermeende kinderlokker Twee mannen hebben zich gemeld bij de politie na de berichtgevingen in de krant over een vermeende kinderlokker in de omgeving van de bloemenbuurt. Een van de mannen heeft eind mei in deze wijk legitiem foto's gemaakt voor een project. Hij voldeed niet aan het door de melders opgegeven signalement. Een andere Alphenaar die wel voldoet aan het signalement blijkt begin juni foto's van zijn vermiste kat te hebben getoond aan zowel kinderen als aan volwassenen die hun hond uitlieten. De politie heeft na deze verklaringen de melders rond de incidenten teruggebeld.

Waddinxveen Inbraken De politie van Waddinxveen heeft aangiftes opgenomen van inbraken. In de nacht van donderdag 28 op vrijdag 29 juni, is er ingebroken in het bejaardencentrum aan de Jan van Bijnenpad. Via de achterzijde, zijde van het fietspad, is er een ruit ingegooid waarna dader(s) binnen zijn gedrongen. Er is uiteindelijk niets uit het centrum weggenomen. Tijdens dezelfde nacht is er ingebroken in diverse bouwketens aan de Henegouwerweg. Dader(s) zijn een binnenterrein binnengekomen door het openknippen van een hekwerk. Vervolgens is er in diverse bouwketens ingebroken en is er onder andere gereedschap en 700 meter koperdraad ontvreemd. Mogelijk dat er getuigen zijn van deze twee inbraken, zij worden verzocht contact op te nemen met de politie van Waddinxveen via 0900-8844

--- einde berichten ---


---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --