AutoRai

Opels Flex-Fix(TM)-systeem winnaar AutoWeek Innovatieprijs 2007

(6/29/2007)
Opel heeft met het Flex-Fix(TM)-systeem de AutoWeek Innovatieprijs van 2007 in de categorie functionaliteit in de wacht gesleept. AutoWeek was bijzonder gecharmeerd van de eenvoud van de fietsendrager en schreef: âHet is dankzij het Flex-Fix(TM)-systeem een fluitje van een cent om de auto klaar te maken voor het vervoer van twee fietsen.â

De kracht van het Flex-Fix(TM)-systeem ligt in de pure eenvoud van het systeem. Indien geen fietsen achterop de auto mee hoeven, zit het systeem verscholen achter de achterbumper. Moeten de tweewielers wel mee, dan verschijnt in een handomdraai een robuuste en gebruiksvriendelijke fietsendrager op de achterbumper.

Ideale oplossing
Het voordeel van het Flex-Fix(TM)-systeem is dat het een esthetische en praktische oplossing biedt voor de actieve mens die graag op de fiets stapt. Indien de fietsendrager niet nodig is, is alleen de achterbumper zichtbaar. Daardoor wordt het uiterlijk van de auto niet beïnvloed en blijft de lijn van de auto onaangetast. Als de fietsen meegaan, is het systeem in een paar simpele stappen uit te schuiven en klaar voor gebruik. Dat is zeker niet het geval bij losse fietsendragers. Bovendien neemt een losse fietsendrager ruimte in als hij niet in gebruik is.

Behalve het gemak heeft het Flex-Fix(TM)-systeem nog een groot voordeel. Het systeem is zeer robuust en heeft geen last van rijwind zoals een dakdrager. Het stevige Flex-Fix(TM)-systeem zorgt ervoor dat de fietsen veel stabieler zijn te vervoeren en bovendien minder slijten door vuil en regen onderweg.

AutoWeek Innovatieprijs
De Auto Innovatieprijs is een verkiezing die de redactie van het gerenommeerde autoblad AutoWeek jaarlijks organiseert. Het doel is om de talrijke innovaties die binnen de auto-industrie plaatsvinden, onder de aandacht van het grote publiek te brengen. In de meest recente verkiezing streden 300 autoâs om de eer, waarbij de Opel Corsa in de categorie functionaliteit met de eer mocht strijken vanwege het zeer doordachte Flex-Fix(TM)-draagsysteem.

Het Flex-Fix(TM)-systeem is verkrijgbaar voor ⬠750 op de Opel Corsa en voor ⬠895 op de Opel Antara.