Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom 29 juni

BERGEN OP ZOOM, 29 juni 2007

Man zwaar mishandeld

BERGEN OP ZOOM: Een 20-jarige man uit Bergen op Zoom is op maandagmorgen omstreeks 01.30 uur zwaar mishandeld op de Grote Markt door een groep van ongeveer 5 personen. Hij is hierbij geslagen en geschopt. Als gevolg hiervan raakte hij buiten bewustzijn en is met een gebroken kaak in het ziekenhuis opgenomen. Het slachtoffer is hieraan geopereerd. Vanwege zijn verwondingen en opname in het ziekenhuis heeft het slachtoffer nog geen aangifte kunnen doen. De mishandeling werd vrijdag bij de politie gemeld.

Man aangehouden na beledigingen

BERGEN OP ZOOM: Een politieman zat op donderdag aan het eind van de middag in een trein van Goes richting Bergen op Zoom. Hij zag een man een sigaar roken en verzocht hem meerdere malen deze uit te maken. Hierbij liet hij zijn politielegitimatie zien. De man weigerde zijn sigaar uit te maken, waarna de politieman hem een bekeuring wilde geven. De 52-jarige man uit Rilland begon reageerde verbaal agressief en stak ook zijn middelvinger op. Hij is op het station Bergen op Zoom aangehouden voor belediging. Ook op het perron uitte hij beledigingen. Het transactievoorstel van 350,- euro weigerde hij door middel van een belediging. Hij is na verhoor met een dagvaarding in vrijheid gesteld.

Politie onderzoekt bedrijfsinbraak

ROOSENDAAL: Op donderdag is er tussen 17.00 uur en 22.45 uur ingebroken in een winkel aan de Bosstraat. De daders braken met geweld een deur open en namen elektrisch gereedschap weg. Ook binnen zijn meerdere verbrekingen aangericht. Een getuige zag de gemaskerde daders wegrijden in een auto richting de Philipslaan en belde het alarmnummer. De politie heeft aangifte opgenomen van de gedupeerde en stelt een sporenonderzoek in .

Twee aanhoudingen na ruzie om hond

ROOSENDAAL: De politie heeft twee aanhoudingen verricht n.a.v. diefstal met geweld. Dit gebeurde donderdagavond. Een 40-jarige vrouw uit Roosendaal was de hond aan het uitlaten op de Pootlaan, toen ze drie bekenden tegenkwam. De drie beweerden dat de hond niet van de 40-jarige vrouw was. Twee van hen sloegen haar in het gezicht. Vervolgens namen ze de hond mee. De 40-jarige vrouw alarmeerde de politie. Ze hield aan de mishandeling verdikkingen in het gezicht over. De politie hield een 44-jarige man en een 43-jarige vrouw uit Roosendaal aan in de Pootlaan. De verdachten zijn na verhoor op vrijdagmorgen in vrijheid gesteld. Tegen hen zal proces-verbaal worden opgemaakt. Ook zal uitgezocht worden wie de rechtmatige eigenaar van de hond is.

Drietal aangehouden voor bezit 705 gram hennep

ROOSENDAAL: De politie hield op vrijdagmiddag drie verdachten aan in bezit van een grote hoeveelheid softdrugs. Het drietal werd gezien in de Brugstraat, wat tot het drugsoverlastgebied van Roosendaal behoort. Ze werden in hun auto gecontroleerd en bleken in bezit van 705 gram hennep. De drie, een 22-jarige man, een 26-jarige man en een 24-jarige man uit Frankrijk zijn aangehouden voor drugsbezit en -uitvoer. Ze zijn verhoord en hierna in vrijheid gesteld. Ze zullen in hun eigen land worden vervolgd voor de genoemde feiten.

Twee aanhoudingen na diefstal fiets

ROOSENDAAL: Een getuige zag op vrijdagochtend op het Stationsplein hoe twee mannen een fiets aan het stelen waren. Hij belde de politie. De twee wilden de fiets vervolgens d.m.v. een auto vervoeren. De politie hield hen aan in de Admiraal Lonckestraat. Het gaat om een 29-jarige man uit Oudenbosch en een 18-jarige man uit Hoeven. De 29-jarige man bleek op het politiebureau nog 7 openstaande boetes te hebben. Ook was zijn rijbewijs ongeldig verklaard. In de auto waarmee de twee de gestolen fiets wilden vervoeren werd een betonschaar gevonden. Deze is in beslag genomen.

Auteur: Inge Rijgersberg