Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (29/6)

TILBURG, 29 juni 2007

Man met inbrekerswerktuigen aangehouden

TILBURG: Agenten hebben vannacht omstreeks 01.20 uur op de Europalaan een 20-jarige Tilburger aangehouden omdat hij inbrekerswerktuigen bij zich had. Bovendien was de brommer waarop hij reed niet verzekerd en klopte de kentekenplaat niet.

Vannacht kwam op de Europalaan een bromfietser met een bijrijder een surveillerende politieauto tegemoet. De agenten besloten de bestuurder te controleren. De jongen die achterop zat, sprong van de brommer af en sloeg op de vlucht. Ook de bestuurder probeerde er met zijn brommer via enkele voortuinen vandoor te gaan. Hij kon uiteindelijk worden staande gehouden. De bijrijder werd niet meer achterhaald. De bromfiets bleek niet verzekerd te zijn. De bestuurder verklaarde verder dat hij de kentekenplaat, die op de tweewieler zat, op straat had gevonden. Hij had twee schroevendraaiers en een kniptang bij zich. Dit in combinatie met het feit dat de verdachte al enkele keren eerder met de politie in aanraking was geweest, was reden om hem ingevolge de APV aan te houden.

Alcoholist bezorgt politie veel werk

TILBURG: De politie heeft vannacht en vanmorgen veel werk gehad aan een aan alcohol verslaafde man. Eerst kreeg hij een boete voor openbare dronkenschap. Daarna werd hij aangehouden vanwege belediging. Vervolgens werd hij na zijn vrijlating vanmorgen weer gearresteerd vanwege huisvredebreuk.

De agenten zagen de verdachte in eerste instantie omstreeks 00.30 uur liggen bij het standbeeld op het Heuvelplein. Daar gaf hij de dienders die hem wakker maakten, een grote mond. Even later kwamen zij dezelfde man op de Heuvelring weer tegen. Een meisje vertelde de agenten dat de man uit een café gezet was nadat hij haar ongevraagd omhelsd had. Hij had daar nog twee vrouwen lastig gevallen. De verdachte stonk naar alcohol en herhaalde alles wat de agenten hem vertelden. Hij heeft daarop een bekeuring met een boete van 50 euro gekregen ter zake openbare dronkenschap. Even later werd hij op de Spoorlaan aangetroffen liggend op een berg zand. Hier beledigde hij twee agenten door hen uit te maken voor klootzakken. Hij werd aangehouden. Vanmorgen is hij omstreeks 05.30 uur in vrijheid gesteld. Rond 08.45 uur werd hij opnieuw aangehouden, nu bij de grote supermarkt aan de Jan Heijnstraat. Dit keer omdat hij in strijd met een winkelverbod toch de zaak was binnengegaan. Hij wilde daar een biertje kopen, maar werd door een bewaker herkend. Hij is heengezonden. Een wijkagent van Wilhelminapark is met de man bezig om een en ander goed in kaart te brengen, aangezien hij wel erg veel met de politie in aanraking komt.

Winkeldieven aangehouden in bouwmarkt

TILBURG: Twee Tilburgers (16 en 18 jaar) zijn gisterenmiddag in een grote bouwmarkt aan de Hestiastraat betrapt op diefstal. Een van de verdachten stopte een glassnijder in zijn jaszak terwijl zijn maat op de uitkijk stond. Bij de kassa werd alleen een vel schuurpapier afgerekend. Ze werden voorbij de kassa aangehouden door een beveiligingsbeambte.

Politie onderzoekt straatroven

TILBURG: De politie stelt een nader onderzoek in naar de beroving vannacht omstreeks 03.15 uur op de Noordstraat van een 21-jarige man uit Roosendaal. Het slachtoffer verklaart dat een groepje jongeren op hem afkwam. Een van de knapen vroeg of die zijn GSM telefoon mocht lenen. Het slachtoffer antwoordde dat hij dat liever niet deed. Hierop kreeg hij een arm tegen zijn nek en werd hij door tweerovers vastgepakt en tegen de grond gewerkt. Zij doorzochten zijn zakken en haalden daaruit zijn bankpas, OV-jaarkaart en telefoon. Het ging om daders van Noord Afrikaanse afkomst in de leeftijd van 16 a 20 jaar. Het slachtoffer liep een bloedende lip en enkele schaafwonden op.

TILBURG: Ook op de Volstraat heeft vannacht een straatroof plaats gevonden. Omstreeks 04.30 uur werd daar een 23-jarige man uit Goirle beroofd. Hij fietste over het fietspad langs de Voltstraat in de richting van de Ringbaan Zuid. Plotseling kreeg hij een harde klap tegen zijn achterhoofd. Op dat moment zag hij niet wie hem geslagen had. Hij viel op de grond en werd geschopt tegen zijn hoofd en lijf. Terwijl hij werd geslagen, werd hij door zijn belagers beroofd van zijn portemonnee en GSM-telefoon. Volgens het slachtoffer ging het om drie mannen van Zuid Europese of Noord Afrikaanse afkomst. En passant riep iets tegen de daders waarna ze er vandoor gingen. Hij bekommerde zich om het slachtoffer en belde 112. Ook hij gaf hetzelfde signalement door met als toevoeging de vermoedelijke leeftijd van 16 a 20 jaar.

Inwoner Berkel-Enschot doet aangifte tegen TV-clown

BERKEL-ENSCHOT: Vanmorgen heeft een 54-jarige inwoner van Berkel-Enschot namens zijn tienjarige zoon aangifte gedaan van mishandeling gepleegd door een clown die dinsdagavond op de kermis op het Wilhelminaplantsoen gratis muntjes uitdeelde voor attracties. De van TV bekende clown zou zijn zoon pijnlijk aan een oor getrokken hebben en diens vriendje een klap hebben gegeven.

Bij de botsautos stond volgens vader een grote groep jongeren achter de clown. Een jongen uit de groep trok kennelijk uit baldadigheid hard aan de pruik van Bassie. Hierop draaide de clown zich om en pakte een oor van de zoon van aangever. Hij draaide, zo verklaart de aangever, tot drie keer toe opzettelijk aan het oor, hetgeen veel pijn deed. De clown eiste van de jongen dat die zijn excuses aanbood, kennelijk doelend op het aan de haren trekken. Uiteindelijk deed het jochie dat hoewel hij naar eigen zeggen niets gedaan had. Hierop liet de dader het oor pas los. Het betreffende oor van zijn zoon is blauw en er zit een knobbeltje op. De clown had volgens de aangever ook nog een vriendje van zijn zoon, die verhaal ging halen, een tik in het gezicht gegeven. Hiervan is echter geen aangifte gedaan. De politie stelt een nader onderzoek in.

Auteur: Willem van Hooijdonk