Senternovem


29-06-2007 | Tip van de maand

Bz zet kordate stappen richting duurzame bedrijfsvoering

Maandag 4 juni hebben de vijf directies van het ministerie van Buitenlandse zaken (BZ) die samen verantwoordelijk zijn voor 80 % van de inkopen, een concrete stap gezet richting duurzame bedrijfsvoering binnen het ministerie. Tijdens een bijeenkomst hebben de directieleden en de coördinerend directeur inkoop hun handtekening gezet onder het afsprakenkader 100% duurzaam inkopen. "Een goed initiatief dat past binnen het rijksbrede Programma Duurzame Bedrijfsvoering van het kabinet", zo zei minister Koenders in zijn slotwoord.

De ondertekening werd kort toegelicht door de betreffende directeuren en hun plaatsvervangers. Zo werd gesproken over een flinke vermindering van het papierverbruik door digitalisering, gaat fors geïnvesteerd worden in videoconferenties en het gebruik van webcams, wordt groene stroom en koud-warmteopslag gebruikt, ligt er duurzaam tapijt, worden non-toxische schoonmaakmiddelen gebruikt, en wordt gekeken naar de verduurzaming van kantoormeubilair en apparatuur bij de posten en de hoeveelheid drukwerk.

De slogan van het team Duurzame Bedrijfsvoering van BZ is niet voor niets: samen een duurzaam geheel.
o Laten we samen bomen besparen door dubbelzijdig te printen op de multifunctionals.
o Laten we samen energie besparen door de computers 's avonds uit te zetten.
o Laten we samen de CO2-uitstoot verminderen door vaker een videoconferentie te beleggen.

De nieuwsbrief Regieaanwijzingen, waar bovenstaand bericht uit is opgenomen, is bedoeld voor alle medewerkers van de overheid. U kunt zich aanmelden bij Regiebureau@minez.nl.
Als je meer wilt weten over duurzaam inkopen bij Buitenlandse Zaken, kun je contact opnemen met Rosemarijn Damen
(rosemarijn.damen@minbuza.nl) of kijk voor meer informatie op: http://www.minbuza.nl/nl/organisatie/duurzaam