Ministerie van Defensie

29-06-2007 11:40

LICHT OP NIEUWE ROL KRIJGSMACHT

Een verscheidenheid aan gasten, waaronder minister van Middelkoop, gaf acte de présence op Hr. Ms. Rotterdam - Foto: Albert Vermeulen, AVDD

Hr.Ms. Rotterdam was donderdag het décor voor een seminar over de veranderende rol van de krijgsmacht in een veranderende wereld. Defensieminister Eimert van Middelkoop opende het seminar Changing Armed Forces in a Changing World van Radio Nederlandse Wereldomroep.

Diverse sprekers lieten hun licht schijnen over de nieuwe rol van de krijgsmacht. Onder leiding van generaal b.d. Van Kappen spraken zij met elkaar over de 'nieuwe oorlog', stabilisatie en wederopbouw, de toekomst van de NAVO en krijgsmacht en maatschappij.

Een Amerikaanse kolonel van de special forces laat zich in Den Helder belangstellend infomeren over het materieel - Foto: Albert Vermeulen, AVDD

Op het voertuigdek van het marinefregat stonden verschillende defensievoertuigen tentoongesteld en gaven militairen van de duik -en demonteergroep en een eenheid voor civiel-militaire samenwerking uitleg over hun werkzaamheden.

Gerelateerde links:
Toespraak opening seminar Wereldomroep (Engels)