Ingezonden persbericht


Persbericht
Voor onmiddellijke publicatie

Op zoek naar tandplak met Star Wars mondspiegel

Weesp, 27 juni 2007

"U moet echt beter poetsen! Uw tandvlees is ontstoken en bloedt. Flost u wel dagelijks?"

Wie herkent deze vermanende woorden van de tandarts niet? We poetsen allemaal te kort, niet op de juiste manier en van flossen houden we al helemaal niet. Toch is dit allemaal nodig om de schadelijke tandplak dagelijks te verwijderen. Tandplak is het laagje bacteriën dat cariës en tandvleesontsteking veroorzaakt. De belangrijkste complicatie bij het verwijderen van tandplak is dat tandplak onzichtbaar is. We zien dus niet wat we weg moeten halen.

Met de nieuwe GUM Plak-Check is dat vanaf nu eenvoudig en discreet te zien. De GUM Plak-Check bestaat uit een flesje transparante fluorescerende vloeistof en een mondspiegel met ultraviolet licht. De vloeistof, die zich alleen aan tandplak hecht, wordt met de tong op de tanden, kiezen en tandvlees aangebracht, waarna men de mond kort met water spoelt. De vloeistof is in de mond nauwelijks waarneembaar. Alleen met het ultraviolette licht uit de mondspiegel licht de achtergebleven tandplak fel geel op. Je ziet precies waar je beter moet poetsen.

Marijke Foek, tandheelkundig preventief medewerker van de GGD Amsterdam is laaiend enthousiast over de Plak-Check. "Ik kom regelmatig op scholen waar ik de noodzaak van een goede mondverzorging benadruk. Een verkeerd eetpatroon en slechte mondhygiëne zijn debet aan de verslechtering van het Nederlandse kindergebit. In mijn voorlichting neem ik sinds kort de GUM Plak-Check mee. De reacties zijn overweldigend. Kinderen vinden het spannend en leerzaam tegelijk."

De GUM Plak-Check is o.a. verkrijgbaar bij DA, Etos, de betere drogist, apotheek en alle Kijkshop vestigingen. De adviesprijs is E 12,95. Met de GUM Plak-Check kan 50 keer worden gekleurd.

GUM is een Amerikaans mondverzorgingmerk dat zich vooral toelegt op de ontwikkeling en productie van gespecialiseerde mondverzorgingsproducten. Het wordt in meer dan 50 landen vermarkt en in Nederland gedistribueerd door Oral Company te Weesp.