Ingezonden persbericht


Renger op dreef in Magny Cours

NEVERS, 29 JUNI 2007 ­ Renger van der Zande was vandaag goed op snelheid tijdens de Formule 3 Euroseries kwalificatie op Magny Cours. In verband met het krappe tijdschema van het Formule 1 weekend, moest de Prema Powerteam coureur zonder te trainen zich direct kwalificeren voor de zevende race van dit seizoen. Dit ging hem prima af. Renger draaide lange tijd mee in de top vier en eindigde de sessie met een achtste tijd. De Vliegende Hollander is terug!

Er wachtten de 24 F3 Euroseries coureurs vanmorgen om 09:00 een zware opgave. In slechts dertig minuten werden de startplekken voor de eerste race op zaterdag verdeeld. Zonder mogelijkheid tot vrije training. Het was dus zaak voor Renger, om voor het oog van alle F1 teambazen, direct op dreef te zijn. Na de twee lastige weekenden op Brands Hatch en de Norisring stelde Renger vandaag orde op zaken.

Op zijn eerste set banden vocht Renger continu mee in de top vier. Zijn tweede setje rubber kon de Nijmegenaar niet maximaal benutten door een gele vlag situatie en druk verkeer. Omdat Renger hierdoor als eerste werd afgevlagd kon hij zijn vijfde plek van dat moment niet verdedigen. De rijders die net voor hem over start/finish waren gereden konden nog een extra snelle ronde rijden en hun tijd met een fractie verbeteren. Naar omstandigheden toonde de Mercedes-Benz coureur zich echter tevreden met zijn achtste tijd.

RENGER VAN DER ZANDE: "Het ging eigenlijk heel goed. Door mijn gridpenalty van de Norisring word ik morgen weliswaar wel wat plaatsen naar achteren gezet, maar wel met de wetenschap dat we voorin kunnen meedraaien. We komen uit een diep dal, dus onze snelheid vandaag is heel bemoedigend. Ik heb morgen heel wat te doen!"

UITSLAG KWALIFICATIE F3 EUROSERIES MAGNY COURS:

01. Kamui Kobayashi, ASM Formule 3, 1:33.323

02. Romain Grosjean, ASM Formule 3, + 0.021s

03. Yann Clairay, Signature-Plus, + 0.130s

04. Sébastien Buemi, Mücke Motorsport, + 0.164s
05. James Jakes, Manor Motorsport, + 0.359s
08. RENGER VAN DER ZANDE, PREMA POWERTEAM, + 0.495s *


* Renger start morgen de openingsrace als 16e. Door zijn gridpenalty wordt hij 10 posities naar achteren gezet, maar omdat ook diverse andere rijders een straf hebben gekregen vandaag, zal Renger als zestiende starten.

RTL GP zend zaterdag en zondag Renger's races live uit op haar website www.rtlgp.nl via livestream. Op zaterdag 30/06 start de race om 09:05 uur, op zondag 01/07 om 08:50 uur.

Nieuws en foto's worden aangeboden door Insight F1 Motorsport Report. Bezoek voor meer informatie www.rengervanderzande.com of contacteer Jeroen Vermeeren (media@insightf1.com / +31 621 54 15 64).