Gemeente Wageningen

Lokale Veteranenbijeenkomst in Wageningen zeer geslaagd

De Nederlandse Veteranendag op 29 juni is een eerbetoon aan alle ex-militairen die zijn ingezet tijdens diverse oorlogen of hebben deelgenomen aan vredesmissies. In navolging van Den Haag heeft ook de gemeente Wageningen, dé Stad der Bevrijding, aandacht besteed aan deze bijzondere categorie inwoners. De gemeente heeft voor het eerst op deze dag een lokale bijeenkomst georganiseerd. Ruim 50 veteranen woonden deze bijeenkomst bij.

De veteranen werden bij de ingang van gemeentehuis opgewacht en toegespeeld door een pipes en drumsband. De ochtend begon met een officiële ceremonie met een toespraak van burgemeester van Rumund gevolgd door een minuut stilte en het Wilhelmus. Daarna vertelden De heer Randwijk, indie-veteraan en de heer Schikkema, onder andere Irak-veteraan over hun ervaringen tijdens hun uitzendingen.

Na het officiële gedeelte werd er een foto gemaakt van alle veteranen op het bordes van het gemeentehuis. Deze foto kregen al veteranen na afloop mee naar huis.

De veteranen konden onder het genot van een hapje en drankje herinneringen met elkaar ophalen. Na vele positieve reacties van de veteranen sprak Burgemeester van Rumund in zijn slotwoord de hoop uit dat dit de eerste bijeenkomst was van een lange reeks. Burgemeester van Rumund: "Het is een eer om onze plaatselijke veteranen vandaag te mogen ontvangen in het stadhuis. Een groep mannen en vrouwen waar we als land en als stad trots op mogen zijn".

veteranendag