Gemeente Tilburg

29 juni 2007

Uitbreiding cameratoezicht in Tilburg

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten het cameratoezicht in Tilburg uit te breiden. De nieuwe camera's worden geplaatst bij het parkeerterrein aan de Spoorlaan, bij het Kunstcluster, het Pieter Vreedeplein en op het Verdiplein. Op het Verdiplein hing al een tijdelijk camerasysteem. Deze wordt nu vervangen door vast cameratoezicht.
Het college heeft al in 2004 besloten om cameratoezicht uit te breiden met de Spoorlaan. Dit wordt gelijktijdig met de realisatie van de Cityring uitgevoerd. Het plaatsen van de camera's op deze locaties gebeurt om verschillende redenen. Zo moeten de camera's onder meer het gevoel van onveiligheid bij bewoners doen afnemen en Stadhuisplein 130 worden camera's ingezet als preventief middel tegen vandalisme..

Huidig cameratoezicht
In 2000 is het cameratoezicht voor de Tilburgse Binnenstad geïntroduceerd. Het kernwinkelgebied en het horecaconcentratiegebied in de binnenstad, de Reeshofdijk, station West, station Reeshof en de Schouwburgpromenade worden sindsdien ook via cameratoezicht in de gaten gehouden. De combinatie van cameratoezicht met andere 013 542 99 52 veiligheidsmaatregelen, zoals de aanwezigheid van de politie, het bikersteam, goede straatverlichting en preventief fouilleren blijkt goed te werken. Het cameratoezicht speelt verder een belangrijke rol bij aanhoudingen en vervolgingen bij criminaliteits- en geweldsdelicten.

Plaatsing nieuwe camera's
Het plaatsen van de nieuwe camera' s staat gepland voor het najaar. Omwonenden worden voor plaatsing tijdig geïnformeerd via een bewonersbrief. Ook krijgen zij dan de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan de monitorruimte aan de Heuvelring 130-2. Daar is te zien wat er door de camera's geregistreerd wordt.


---
Voor de pers: Servicedienst Thomas Heesters, woordvoerder burgemeester Vreeman, 013 - 542 99 52 Faciliteiten Jorien Hormann, themacommunicatie, 013 542 85 22 Personeel Informatisering Financiële Administratie Juridische Zaken Communicatie


---- --