Vlaamse Overheid

Nieuwsbericht van de Vlaamse overheid van vrijdag 29 juni 2007

942.110 euro opleidingssteun voor HJ Heinz Belgium

De NV HJ Heinz Belgium uit Turnhout krijgt 942.110 euro Vlaamse opleidingssteun. Dat heeft de Vlaamse Regering vandaag beslist op voorstel van Vlaams minister van Economie Fientje MOERMAN.

Heinz Belgium produceert tomatenketchup, sauzen en dressings, confituren, honing en chocopasta voor de professionele en de consumentenmarkt. In Turnhout is ook de distributie- en marketingafdeling van Heinz gevestigd. 60% van de Belgische productie is bestemd voor de Britse markt.

Om de toekomst van de vestiging in Turnhout te verzekeren heeft Heinz Belgium beslist om het productieproces te rationaliseren volgens het World Class Manufacturing Principe (WCM), dat efficiëntie koppelt aan hoge kwaliteitsnormen. In deze rationalisering past een opleidingsproject dat de werknemers toelaat aan de WCM-vereisten te voldoen. Het project omvat een vijftal opleidingsprogramma's die zijn toegespitst op de assimilatie van kwaliteitsnormen als HACCP, ISO, BRC en AIB, veiligheid en milieuzorg, machinetechnieken en procestechnologie, werkpostbeheersing en werken met nieuwe machines.

Het volledige opleidingsproject is goed voor een investering van 3.617.898 euro. De Vlaamse Regering neemt daarvan 942.110 euro voor haar rekening.

Voor meer persinformatie kunt u terecht bij:

Dhr. Frank Beckx, woordvoerder van minister Moerman Tel: 02 552 61 10
GSM: 0476 80 94 74
Email: persdienst.moerman@vlaanderen.be