Persbericht 29 juni 2007 1


Hagemeyer herfinanciert haar senior kredietfaciliteit

Hagemeyer maakt bekend dat zij haar bestaande senior kredietfaciliteit heeft geherfinancierd bij een consortium van banken bestaande uit ABN AMRO, ING Bank, Rabobank, Fortis en NIBC.

De nieuwe gecommitteerde senior revolving kredietfaciliteit van 545 miljoen, bestaande uit een multi-currency senior werkkapitaalfaciliteit van 445 miljoen en een letter of credit faciliteit van 100 miljoen, vervangt de huidige gesecureerde revolving kredietfaciliteit van 615 miljoen met een looptijd tot februari 2008.

De volledig ongesecureerde nieuwe kredietfaciliteit heeft een looptijd tot juni 2012 en wordt gegarandeerd door enkele van Hagemeyers groepsmaatschappijen en bevat marktconforme voorwaarden. De rentemarge op de leningen onder de faciliteit is afhankelijk van het niveau van de ratio Netto Senior Schuld/EBITDA van de Hagemeyer groep.

Naast de nieuwe kredietfaciliteit beoogt Hagemeyer voor eind 2007 een additionele financiering van 200 ­ 250 miljoen te structureren, gebaseerd op een securitizatie van vorderingen.

In een commentaar op de nieuwe kredietfaciliteit zei CFO Tjalling Tiemstra: "Deze nieuwe faciliteit is mogelijk gemaakt door de vooruitgang die Hagemeyer gedurende de afgelopen jaren heeft gerealiseerd en helpt ons bij het verder reduceren van onze financieringskosten. We beschouwen de betrokkenheid van onze banken als een blijk van vertrouwen."

Naarden, 29 juni 2007 HAGEMEYER N.V. Raad van Bestuur

Voor nadere informatie: Emilie de Wolf Investor Relations & Group Communications Tel. 035 6957676 www.hagemeyer.com press@hagemeyer.com

In 2006 realiseerde Hagemeyer een netto-omzet van 6,2 miljard en had circa 17.500 werknemers. Meer dan 90% van Hagemeyers totale omzet wordt door haar kernactiviteit Professional Products en Services (PPS) gegenereerd. PPS richt zich op hoogwaardige business-to-business distributie van elektrotechnische producten en materialen, veiligheidsproducten en andere Maintenance, Repair en Operations (MRO) producten in circa 25 landen in Europa, Noord-Amerika en Azië-Pacific. De overige omzet wordt gerealiseerd door de Agencies/Consumer Electronics (ACE) activiteiten, die in Nederland en Australië consumentenelektronica en merkproducten distribueren en luxe producten in een aantal landen in Azië. Het hoofdkantoor van Hagemeyer is gevestigd in Naarden, Nederland.

Hagemeyer N.V. Rijksweg 69, Postbus 5111, 1410 AC Naarden, Nederland Tel. 035 6957676, fax 035 6944396


---- --