TNT Group

Persbericht

Principe-akkoord TNT en vakbonden over de mobiliteitscao

29 juni 2007, 17:45 CET - Amsterdam, TNT en de vakbonden (ABVAKABO, FNV, CNV Publieke Zaak, BVPP en VPP) hebben vandaag een principe-akkoord bereikt over een nieuwe mobiliteitscao. Met deze mobiliteitscao kunnen de gevolgen van onder meer de aangekondigde reorganisaties op een sociaal verantwoorde wijze worden opgevangen.

De mobiliteitscao geldt voor circa 60.000 medewerkers van TNT in Nederland en heeft een looptijd tot 1 januari 2011. De vakorganisaties zullen het principe-akkoord met een positief advies aan hun ledenvoorleggen.

In de mobiliteitscao zijn maatregelen opgenomen om overcompleetheid onder medewerkers zoveel mogelijk te voorkomen. Deze maatregelen richten zich onder andere op het stimuleren van mobiliteit van werk naar werk en het intensief ondersteunen van medewerkers bij het vinden van een baan buiten TNT. De mobiliteitsorganisatie van TNT speelt hierbij een belangrijke rol.

Over TNT
TNT biedt bedrijven en consumenten wereldwijd een breed scala aan post- en expressdiensten. TNT, waarvan het hoofdkantoor gevestigd is in Nederland, biedt toegang tot efficiënte netwerkinfrastructuren in Europa en Azië en breidt haar activiteiten wereldwijd uit om zo de prestaties van haar netwerken te maximaliseren. TNT is in meer dan 200 landen actief en heeft ongeveer 159.000 medewerkers. In 2006 bedroeg de omzet van de onderneming 10,1 miljard en het bedrijfsresultaat
1.276 miljoen. TNT N.V. is genoteerd aan de beurs van Amsterdam. TNT is zich bewust van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid als onderneming en heeft partnerschappen gevormd met het World Food Programme en het Milieuprogramma van de Verenigde Naties om wereldwijd tegen honger en milieuvervuiling te strijden.