Ingezonden persbericht


Gezamenlijk persbericht van ICT~Office en FNV Bondgenoten.

Kansen sociale innovatie ICT-sector

Den Haag, 29 juni 2007

De ICT-sector en vakbonden hebben vandaag gesproken over een sociale innovatieagenda. Tijdens een topdialoog tussen vakbondsbestuurders en CEO's uit het ICT-bedrijfsleven, is onderzocht welke sociale innovaties op het gebied van arbeidsverhoudingen en -voorwaarden een rol kunnen spelen in de verdere ontwikkeling van de ICT-branche.

Nier eerder spraken softwarebedrijven, ICT-dienstverleners en vakbonden op topniveau met elkaar. Partijen vinden de tijd rijp om de dialoog te starten. Henk Broeders (voorzitter ICT~Office), één van de vertegenwoordigers van het ICT-bedrijfsleven: "Het is belangrijk dat vakbonden begrijpen dat de ICT-sector een heel eigen dynamiek heeft. Met traditionele arrangementen op het gebied van arbeidsvoorwaarden kan de sector dan ook niet goed uit de voeten. Voor onze hele branche geldt dat marktfitness van ICT-ers essentieel is. Als je je kennis en kunde goed op peil houdt, blijf je succesvol en inzetbaar."

Henk van der Kolk (voorzitter FNV Bondgenoten): "Om twee reden ben ik blij met deze bijeenkomst. Op de eerste plaats is het prima dat we als werkgevers en vakbonden samen aan tafel zitten. Dat is volstrekt nieuw in deze sector. De ICT-sector kent een tumultueuze arbeidsmarkt met pieken en dalen. Ik vind het belangrijk dat we gezamenlijk kijken hoe we werknemers in deze sector geschoold houden en aan de sector binden. Deze bijeenkomst is een prima eerste stap."

Van der Kolk en Broeders benadrukken beide de belangrijke rol die de ICT-branche speelt in de Nederlandse economie en bij het oplossen van maatschappelijke knelpunten. De bijeenkomst in het SER-gebouw werd bijgewoond door bestuurders en directeuren van meer dan tien (grote) ICT-bedrijven, FNV Bondgenoten, de Unie en Dienstenbond CNV.

Over FNV Bondgenoten
FNV Bondgenoten is de grootste vakbond in de marktsector. De ruim 465.000 leden zijn werkzaam in de industrie, groot- en kleinmetaal, handel, vervoer, in de dienstensector, de agrarische sector en in de facilitaire dienstverlening. Zie www.fnvbondgenoten.nl

Over ICT~Office
ICT~Office is de branchevereniging van de IT-, Telecom-, Internet- en Officebedrijven in Nederland. Zij behartigt de belangen van de aangesloten organisaties richting politiek en overheid. Met een achterban die ? 30 miljard omzet en meer dan 250.000 medewerkers telt, is ICT~Office dé belangenbehartiger van de Nederlandse ICT- en Officesector. Zie www.ictoffice.nl

Noot aan de redactie,