Gemeente Heemskerk


donderdag, 28 juni 2007

Hoge opkomst informatiebijeenkomst Westerheem

HEEMSKERK - Zo'n 130 bewoners van verzorgingshuis Westerheem en aangesloten aanleunwoningen bezochten vanmiddag de informatiebijeenkomst over financiële ondersteuning van de gemeente. De bijeenkomst werd georganiseerd door de gemeente Heemskerk, in samenwerking met Westerheem, om de bekendheid met de mogelijkheden van financiële ondersteuning voor minima te vergroten.

Wethouder Gineke van 't Veer tijdens de informatiebijeenkomst bij Westerheem

Wethouder Gineke van 't Veer tijdens de informatiebijeenkomst bij Westerheem

In 2005 heeft de gemeente een onderzoek gedaan naar het niet-gebruik van voorzieningen door minima. Eén van de uitkomsten van dat onderzoek was dat informatie niet altijd door mensen werd herkend. De gemeente heeft daarop een nieuwe folder uitgebracht. Een volgende actie is dat de gemeente naar de burger toe komt, in plaats van andersom. De gemeente hoopt op deze wijze de bekendheid met de mogelijkheden van financiële ondersteuning te vergroten. Gezien de hoge opkomst zal deze actie zeker gevolg gaan krijgen op andere locaties.

Het eerste woord was aan wethouder Gineke van 't Veer. Zij vertelde over het niet-gebruik van voorzieningen en dat de gemeente de doelgroep wil opzoeken om te informeren over de mogelijkheden van financiële ondersteuning. Vervolgens gaven een medewerker van de gemeente Heemskerk en een medewerker van Balie ZeS uitleg over de verschillende mogelijkheden en hoe je ondersteuning aan kunt vragen. Ook was er gelegenheid tot het stellen van vragen.

Omdat de bijeenkomst als een activiteit van de activiteitenvereniging van Westerheem werd aangeboden, is de bijeenkomst opgesierd met andere activiteiten. Na de presentatie werd de film gedraaid van oud-Heemskerk en was er een leestafel met boeken over de historie van de harddraverijvereniging.

---