Principeakkoord mobiliteitscao TNT

29.06.2007 / 18:25 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Abvakabo fnv

Abvakabo fnv

Zoetermeer, 29 juni 2007

ABVAKABO FNV heeft samen met de andere vakorganisaties met TNT een principe-akkoord bereikt over een nieuwe mobiliteitscao. Gezien de omstandigheden zijn de vakbonden niet ontevreden over de behaalde resultaten. Gedwongen ontslagen hoeven in principe niet te vallen.

In de mobiliteitscao zijn maatregelen opgenomen die het vinden van ander werk stimuleren. Hiermee kan de vermindering van werkgelegenheid op een sociaal verantwoorde manier worden opgelost. Werknemers die hun baan kwijtraken kunnen met de maatregelen aan het werk geholpen worden, binnen of buiten TNT.

Medewerkers worden gestimuleerd door middel van intensieve ondersteuning, opleiding & training en financiële regelingen, waaronder een mobiliteitsbudget om buiten TNT aan het werk te gaan. Bij vrijwillig vertrek kan de vergoeding oplopen tot 22 maandsalarissen.

ABVAKABO bestuurder Anneke Stevens vindt dat er sprake is van een evenwichtig pakket aan maatregelen. .Dit biedt aan medewerkers kansen elders weer een baan te vinden, bovendien biedt het compensatie voor mogelijke negatieve gevolgen voor inkomen en pensioen. Met deze maatregelen kan het door TNT aangekondigde verlies van ruim 6000 arbeidsplaatsen de komende jaren zonder gedwongen ontslagen worden opgelost..

Het principe-akkoord wordt nog aan de leden voorgelegd.