Gemeente Den Haag

In 1998 heeft de gemeente Den Haag samen met het Hoogheemraadschap van Delfland het Waterplan Den Haag opgesteld. Een van de eerste waterplannen van Nederland dat als doel had de kwaliteit en de 'belevingswaarde' van het water in de stad te verbeteren. In de afgelopen jaren is daar hard aan gewerkt, met een voor beide partijen zichtbaar resultaat! Maar hoe beleven de inwoners van Den Haag het water in de stad?

In samenwerking met de Posthoorn is daarom een fotowedstrijd uitgeschreven. In april hebben ruim 300 Hagenaars hun persoonlijke beleving van het Haagse water op foto's vastgelegd en ingestuurd. Een vakjury heeft uit al deze inzendingen de 50 mooiste foto's gekozen, die in mei al te zien waren in de tentoonstelling Water in de Kijker in het atrium van het Stadshuis.
De reacties op de tentoonstelling waren zo positief, dat alle partijen gezamenlijk hebben besloten de tentoonstelling nogmaals op te bouwen.

Vanaf maandag 25 juni is de tentoonstelling Water in de Kijker nog enkele weken te bezichtigen in het Bezoekerscentrum Stedelijke Ontwikkeling in het Atrium van het Stadshuis.

Ton voor water
Naast prachtige foto's kunt u in de tentoonstelling veel informatie vinden over hoe de gemeente en het Hoogheemraadschap omgaan met het Haagse water. Ook is er aandacht voor andere projecten, zoals 'ton voor water '. Om de kwaliteit van water in ontwikkelingslanden te verbeteren én om onnodig waterverbruik in Den Haag terug te dringen, steunt de gemeente al sinds 2004 de campagne 'Een ton voor water' van Oxfam Novib.