Gemeente Smallingerland

Ondertekening convenant ketenaanpak 4-12 jarigen 29 juni 2007

Dit convenant is onderdeel van een overeenkomst tussen diverse organisaties die uitvoering geven aan integraal preventief jeugdbeleid voor 0 tot 25 jarigen. Het convenant houdt onder andere in dat er afspraken gemaakt zijn over het bevorderen van onderlinge afstemming in de wijk of het dorp, over korte lijnen tussen de eerstelijns werkers op basis van het 'één kind, één plan' principe en collectie preventieve activiteiten gericht op ouders en kinderen van 4-12 jaar. Verder zal er meer gebruik gemaakt worden van elkaars deskundigheid. Daarvoor is het nodig dat de instanties bekend zijn met het elkaars werk. Ook het snel tot actie kunnen komen en realiseren van hulp dicht bij huis zijn punten die in dit convenant zijn opgenomen.

Door de ondertekening van dit convenant wordt de visienota 'Ketenaanpak 0-25 jarigen in de gemeente Smallingerland' onderschreven en de 'Routeplanner ketenaanpak 4-12 jarigen'. Eerder dit jaar, in april, is de Routeplanner onderschreven voor de leeftijdsgroep 0 â 4 jarigen. In de Routeplanners staat beschreven wie welke acties onderneemt en hoe dit wordt afgestemd met andere hulpverleners. De routeplanner voor 12 jaar en ouder volgt binnenkort.

Partoer CMO Fryslân is als adviseur nauw betrokken geweest bij de realisatie van de Ketenaanpak.

Bij de totstandkoming van dit convenant zijn, naast de gemeente, de volgende ketenpartners betrokken:

* OPO Smallingerland

* PCBO Smallingerland

* Samenwerkingsverband Weer Samen Naar School
* Maatschappelijke Onderneming Smallingerland (MOS)
* Kinderopvang Catalpa Noord Nederland BV
* GGD Fryslân, afdeling Jeugdgezondheidszorg 4-19
* Stichting Maatschappelijk Werk Fryslân

* Politie Friesland, team Smallingerland â Opsterland
* MEE Friesland

* Bureau Jeugdzorg Friesland

Deze organisaties zijn ook de ondertekenaars. Het Jeugdloket in Drachten heeft en behoudt de coördinerende functie in de 'één kind â één plan' aanpak. Het Jeugdloket is een laagdrempelige voorziening waar kinderen en ouders zonder afspraak terechtkunnen voor advies, informatie, vragen of problemen.

Documenten:

- Keten 0-25 jarigen 3 april 2007

- Keten 0-4 jarigen 3 april 2007

- Keten 4-12 jarigen 19 juni 2007

- Convenant ketenaanpak 0-4 jarigen 3 april 2007
- Convenant ketenaanpak 4-12 jarigen 19 juni 2007