Unieke bruiloft in Noord Brabantse Mill


Trouwerij in oorlogstenu uit het verleden

MILL, 20070627 -- Deze unieke trouwerij is op vrijdag 29 juni 2007 in Mill noord Brabant. Rob en Ludwine Berends uit Mill trouwen op 29 juni a.s. voor de wet in de Maria ten Hove Kapel aan de Kapelweg te Mill. Hun trouwstoet zal vrijdag zeker veel bekijks krijgen en is ook zeker de moeite waard om het allemaal zelf te gaan bekijken. Rob en Ludwine trouwen namelijk in kledij van de Amerikaanse burgeroorlog (zuiderlijken , 1861-165). De overige genodigden zullen eveneens in vergelijkbare kledij komen.

Soms zijn zij bewapend, uit diverse periodes 1e en 2e Wereldoorlog en de Napoleontische en Boerenoorlog. Tevens zijn hierbij voertuigen aanwezig , o.a. een koets en diverse andere bijpassende voertuigen. Aanvang van de trouwerij is om 16.00 uur in de Kapel Maria ten Hove.

Na afloop zal in optocht vanaf de Kapel naar het feestterrein worden gelopen in vol ornaat, deze afstand is ongeveer 3.5 km. Het feestterrein is aan de wollenbergseweg 8 te Mill, waar ook de pup-tentjes van de soldaten opgesteld staan in een kampement voor overnachting.





Ingezonden persbericht