Rondrit cliënten Amerpoort in grote Amerikaanse auto's


BAARN, 20070627 -- Vijftig cliënten van de Baarnse Amerpoort met een lichte verstandelijke beperking maken op zondag 1 juli een rondrit door Midden-Nederland in 30 grote Amerikaanse auto's. De chauffeurs zijn allen bezoekers van meetings van Stichting King Cruise en zijn liefhebbers van Amerikaanse `bakken'.

Om 10.30 uur vertrekt de stoet vanaf Nieuwenoord in Baarn. Om 12.30 uur is er bij de Burger King in Muiden op het Maxisterrein een lunch. Dit bedrijf trakteert de cliënten op een consumptie en biedt Amerpoort een cheque aan van 1000 euro ten behoeve van boerderij De Huydecoper. Gerard Hoogland van Burger King reikt de cheque uit aan Ruben Barf, beheerder van de boerderij. Op de boerderij, gevestigd op locatie Nieuwenoord, werken cliënten van Amerpoort. Het geld wordt besteed aan een nieuw, rolstoeltoegangelijk kippenverblijf.
Rond 14.30 uur wordt de dag afgesloten met een roofvogelshow op Nieuwenoord in Baarn.


Marleen Hilhorst van het Evenementenbureau Amerpoort, is zeer enthousiast over het initiatief van King Cruise: "Het is voor het eerst dat we een dergelijke rondrit kunnen aanbieden aan mensen met een licht verstandelijke beperking.
De jaarlijkse Truckersrun en Motorrun zijn toch vooral bedoeld voor mensen die ernstiger verstandelijk beperkt zijn."


Programma
- 9.00 en 10.00 uur: verzamelen bij Cultureel Centrum Amerpoort op locatie Nieuwenoord, Zandheuvelweg 11 in Baarn.
- 10.30 uur: vertrek stoet
- 12.30 uur: aankomst Burger King Muiden, lunch
- 13.00 uur: uitreiking cheque bij Burger King aan Boerderij De Huydecoper
- 14.30 uur: aankomst stoet locatie Nieuwenoord en afsluiting met roofvogelshow en een hapje en een drankje bij het Cultureel Centru





Ingezonden persbericht