Samenwerking poppodium Mezz en Dommelsch


, 20070629 -- Het Bredase poppodium Mezz en Dommelsch gaan een meerjarig samenwerkingsverband aan waar muziek in zit. Zo stroomt de komende vijf jaar niet alleen Dommelsch bier door de tapkranen van Mezz, maar kan het Bredase poppodium ook gebruik maken van muziek-concepten die door Dommelsch worden ondersteund. Op 29 juni is het 5-jarige contract bekrachtigd door de directies van InBev Nederland en Mezz.

Beide partijen zijn zeer tevreden met de overeenkomst. Mezz-directeur Frank Zijlmans: "Uiteraard is Dommelsch een uitstekend kwaliteitsbier, maar daarnaast zijn de verrassende muziekconcepten van Dommelsch een belangrijke reden voor ons geweest om voor dit merk te kiezen. Daarmee kunnen we onze bezoekers ook qua programmering meerwaarde bieden. We gaan medio september de samenwerking met Dommelsch voor onze gasten en relaties daarom ook nog feestelijk inluiden."

Directeur Horeca van InBev Nederland, Erik van Deursen: "We zijn erg gelukkig dat we als Bredase ondernemers elkaar hebben gevonden. Ons grootste pilsmerk Dommelsch timmert hard aan de weg om zich sterk te positioneren met muziek en dankzij de overeenkomst met Mezz mag Dommelsch zich nu de hofleverancier van alle toonaangevende Brabantse poppodia noemen. Ook bij 013 (Tilburg), de Effenaar (Eindhoven) en W2 ('s-Hertogenbosch) staat Dommelsch op de tap."

De muziekconcepten waarmee Dommelsch Nederlands muziektalent steunt zijn Dommelsch Dubbel Dutch waarbij bekende Nederlanders verrassingsconcerten op geheime locaties geven, Dommelsch Clash of the Cover Bands (cover muziek), Dommelsch Locals Only (pop/rock) en Dommelsch TWSTD DJ's (dance). Daarnaast is Dommelsch een lange termijn samenwerking met René Froger aangegaan. Alle muziekinitiatieven komen samen op www.dommelschmusic.nl.

Mezz is het bruisende hart van alle activiteiten binnen de popcultuur in Breda; van popconcerten en dance-nights tot diverse cross-overs. Het opzienbarende gebouw van Mezz is niet alleen een eye-catcher in het centrum van Breda, maar het is volledig ontworpen als poppodium. Mezz beschikt over een zaal die plaats biedt aan 650 popliefhebbers. Een podium voor een kleiner publiek is er in het aangrenzende Mezz Café. Daar kunnen zo'n 150 bezoekers terecht.





Ingezonden persbericht