Ingezonden persbericht


PERSBERICHT VATHORST OPEN 2007

Uniek Golf toernooi in Vathorst
Vathorst Open 2007 verbindt bewoners en wijken met elkaar!

AMERSFOORT- 6 april 2007

Golf van Verbinding. Dat is het thema van het allereerste stadsgolf toernooi van Vathorst dat op vrijdag 29 en zaterdag 30 juni wordt gehouden. Het thema van dit sportieve evenement heeft vooral tot doel de wijken en bewoners van Vathorst en het dorp Hooglanderveen met elkaar te laten 'verbroederen'.

Het parcours van de 18 holes (PAR 72) van het stadsgolf toernooi leidt de deelnemers door de wijken van Vathorst en door Hooglanderveen. Op die manier leren de deelnemers de gevarieerde en verborgen schoonheden van Vathorst kennen. Het is de bedoeling dat Vathorst Open een jaarlijks terugkerend evenement wordt en dat dit evenement in het jaar van het 750 jarig bestaan van Amersfoort (2009) groots wordt neergezet.

Het toernooi is een initiatief van Vathorster Ton Jansen van Midigolf. Om het project te organiseren heeft hij de Hogeschool Utrecht in Amersfoort in de arm genomen Studente Gerrina van de Lagemaat heeft dit project binnen haar studie Small Business en Retail Management opgepakt. Inmiddels is de organisatie uitgebreid met leerlingen van de scholen in Vathorst. Ook maatschappelijke instellingen in Vathorst dragen hun steentje bij. Zo zullen leerlingen van het Vathorst College ondersteuning geven de 18 holes op een creatieve manier aan te kleden voor de 'hole' sponsoren. In overleg met Ontwikkelingbedrijf Vathorst (OBV) is het parcours van het golfevenement uitgezet. OBV heeft ook toegezegd dat het I-centrum Vathorst als '19e-hole' gebruikt kan worden. Hier starten de golfers en komen ze na hun rondje golf ook weer samen. Aan het Vathorst Open kunnen golfers meedoen die in het bezig zijn van het golfvaardigheidsbewijs (gvb) of die een baanpermissie hebben. De speeldag op vrijdag 29 juni is alleen bedoeld voor bedrijven. Inschrijven voor het Vathorst Open kan via de website www.vathorstopen.nl. Op deze site is ook meer informatie over het evenement te vinden. Inschrijven voor de vrijdag en de zaterdag kan tot en met vrijdag 22 juni aanstaande.

Het project team is enthousiast over het parcours. Behalve dit parcours is er voor niet golfers de mogelijkheid mee te doen een clinic. Ook voor kinderen zijn er activiteiten, waaronder een luchtkussen.

Mochten bedrijven interesse hebben zich te profileren op de Vathorst Open dan kunnen zij contact met de organisatie opnemen. De eerste bedrijven die wij benaderd hebben voor hole sponsor hebben enthousiast gereageerd. OBV, ABN Amro, XMS, de Pellikaan, Midigolf, Vathorst Nu, de Ridder hebben zich al als Hole Sponsor gecommitteerd. Ook is de organisatie nog op zoek naar vrijwilligers die mee zouden willen helpen met de organisatie van dit evenement. Belangstellenden kunnen daarvoor mailen naar info@vathorstopen.nl