Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 9 mei 2007

Felix Rottenberg tijdens Theaterfestival TF: Masterclass in De Balie

Felix Rottenberg geeft op 29 juni de eerste van een serie unieke masterclasses in De Balie. Deze zijn onderdeel van TF-3, gericht op theatermakers en veelkijkers, het verdiepingskanaal van theaterfestival TF. De masterclass 'live interviewen en gespreksleiding' is gericht op jonge cultuurjournalisten.

De masterclass bestaat uit twee intensieve trainingen met een geselecteerd gezelschap van vijftien deelnemers. Alle deelnemers interviewen individueel één of meerdere prominenten uit de theaterwereld in festivalcentrum De Balie. De masterclass is een unieke kans voor jonge cultuurjournalisten of mensen met de ambitie om op het scherpst van de snede live interviews af te nemen en diepgravende gesprekken te leiden. Het geleerde wordt tijdens het theaterfestival TF in praktijk gebracht voor publiek.

De kosten van de masterclass zijn ¤ 175,- inclusief een videoregistratie van het eigen optreden en een evaluatiedag. De masterclass is bedoeld voor mensen tot 35 jaar. Kennis van theater en/of kijkervaring zijn een vereiste. De masterclass vindt plaats op 29 juni, 31 augustus en tijdens TF, van 2 september tot en met 8 september.

Opgeven kan tot 1 juni via info@tf.nl. De kaartverkoop voor TF start op 1 juli via www.tf.nl, kassa: 020 6242311.

Theaterfestival TF bestaat uit vier verschillende themakanalen, die samen het festival vormen: TF-1 vormt de kern van het festival en biedt de Nederlands - Vlaamse Theaterselectie. Tijdens TF-1 zijn de beste voorstellingen, volgens jury én publiek, van het afgelopen seizoen nog één keer te zien. TF-2 is het Amsterdam Fringe Festival. Hoofddoel van TF-2 is het aanjagen van eigen artistiek initiatief en het cultureel ondernemerschap onder jonge (theater)makers. TF-3 biedt verdieping voor veelkijkers en vakgenoten. Het programma bestaat onder andere uit minicongressen, masterclasses, debatten, interviews, lezingen en een bezoekersprogramma voor buitenlandse bezoekers. TF-4 toont de Vlaamse keuze, hier wordt een aantal voorstellingen uit de selectie van het zusterfestival Theaterfestival Vlaanderen getoond. Het festival vindt plaats van 30 augustus tot en met 9 september 2007.

----------