#PvdA Amsterdam RSS Feed - Actueel

PvdA Amsterdam


KLIMAATDEBAT EN AL-GORE FILM IN AMSTERDAM

Datum: Vrijdag 29 Juni '07
Tijd: Aanvang:13.00 uur
Locatie: Filmmuseum
Info: Arco Leusink

VOOR PVDA-LEDEN: KLIMAATDEBAT EN AL-GORE FILM IN AMSTERDAM

Het klimaatdebat heeft zich een aantal jaren voortgesleept in de vorm van een welles-nietes polemiek over het bestaan en de omvang van het probleem. Inmiddels ontkent (bijna) niemand meer dat de aarde opwarmt en de mens daarvan de oorzaak is. In Nederland zullen de gevolgen duidelijk merkbaar zijn.

Het is om deze reden dat de PvdA-Amsterdam het debat een slag dieper wil voeren: niet óf er milieumaatregelen nodig zijn, maar hoe we deze met z'n allen gaan verwezenlijken.
Want nog wel wordt de verantwoordelijkheid vaak afgeschoven naar de ander: "de technologie lost het wel op", "het is de taak van het bedrijfsleven, als grootste vervuiler" en "ik als burger vind dat de politiek het moet afdwingen".

Nu de vraag hoe alle deelnemers van de samenleving tot actie bewogen kunnen worden. Welke instrumenten biedt Europa? Zijn de maatregelen van de nationale overheid voldoende? Wat is er in een stad als Amsterdam mogelijk en hoe snel kan dat geregeld worden? Hoe wordt de individuele burger betrokken bij het vraagstuk en wat zijn zijn/haar zinvolle acties?

Zomaar enkele vragen die opgeworpen worden tijdens een debat tussen de verschillende deskundigen vanuit de verschillende lagen maar die er ook zitten als burger:
o Dorette Corbey van de PvdA fractie Europees Parlement o Ferd Crone van de PvdA fractie Tweede Kamer
o Egbert de Vries van de UvA/PvdA Amsterdam
o Donald Pols van Milieudefensie

Het debat wordt vooraf gegaan met de (gratis) vertoning van An Inconvenient Truth: voor degene die de film tot nu toe gemist heeft, én voor degene die de omvang van het probleem nog een keer tot zich door wil laten dringen.

Waar: Filmmuseum Amsterdam
Wanneer: Vrijdag 29 juni a.s.
Aanvang: 13.15 uur [start film 13.30 uur, na aanvang geen toegang meer]
Debat: Wilt u alleen het debat meemaken dan bent u welkom om 15.00 uur.

In verband met het aantal beschikbare plaatsen graag van te voren aanmelden op oudwest@pvda.nl
[u wordt uitgenodigd op volgorde van binnenkomst. Vermeld bij uw aanmelding svp uw lidnummer van de PvdA]

deze bijeenkomst is mogelijk gemaakt dankzij het CPO van de PvdA Amsterdam