Gemeente Barendrecht

Persbericht gemeente Barendrecht

Tweede lokale veteranendag in Barendrecht

BARENDRECHT (dinsdag 19 juni 2007) ­ In navolging van de Nederlandse Veteranendag is ook dit jaar in de gemeente Barendrecht een lokale veteranendag georganiseerd. Op vrijdag 22 juni worden meer dan honderd Barendrechtse veteranen met hun partner vanaf 15:30 uur verwacht in de centrale hal van het gemeentehuis. De dag moet gezien worden als een symbolisch `cadeau'. Het wordt aan- geboden als eerbetoon voor het werk dat door zo'n 140.000 Nederlandse veteranen is verricht.

Blij met lokale veteranendag
Brigade generaal der jagers (b.d.) dhr. H. Coopmans spreekt deze middag, evenals burgemeester Van Bel- zen. Hoewel de laatste geen ervaring heeft met het werken in oorlogsgebied, heeft hij grote waardering voor mensen die dat wel doen. "De Nederlandse Veteranendag draagt op goede wijze bij aan de verbetering van de maatschappelijke erkenning van Nederlandse veteranen, jong en oud. Ook op lokaal niveau brengen wij graag onze erkenning en waardering tot uitdrukking voor het werk en de prestaties die zij geleverd hebben." Op deze dag krijgen de veteranen ruimschoots de gelegenheid met elkaar kennis te maken, herinneringen op te halen en ervaringen te delen. Het uitwisselen van ervaringen kan emotioneel gezien opluchten, een band scheppen of net even een zetje geven verder te gaan met het alledaagse leven.

Nederlandse Veteranendag
De Nederlandse Veteranendag wordt dit jaar voor de derde keer op 29 juni in Den Haag gehouden, de ge- boortedag van wijlen Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Bernhard. Voorgaande jaren werd deze indrukwek- kende manifestatie door vele duizenden belangstellenden bezocht. In 2006 is deze dag door de regering aangemerkt als nationaal evenement. Terechte erkenning voor het belang van het werk van de Nederlandse veteranen.

Noot voor de pers,