Ingezonden persbericht


PERSBERICHT - Den Haag, 22 juni 2007

Hommerson wordt hoofdsponsor van het Beachsport Stadion

Vandaag heeft Ruud Steenhuisen, algemeen directeur Hommerson, samen met Sander Dekker, wethouder Onderwijs, Jeugd en Sport, een sponsorovereenkomst getekend voor het Beachsport Stadion. Dit alles onder toeziend oog van Anja Overhoff, Directeur Den Haag Marketing & Events.

De komende drie jaar is Hommerson de hoofdsponsor van dit stadion op het strand. Het contract is getekend in het beachstadion, dat op dit moment in aanbouw is.

Het Hommerson The Hague Beachsport Stadion fungeert van vrijdag 29 juni tot en met 16 september als hoogwaardig podium voor topsport evenementen. De gemeente Den Haag zet in op de ontwikkeling van strand- en zeesporten.

Wethouder Sander Dekker (Onderwijs, Jeugd, Sport): "We moeten de unieke ligging van Den Haag als stad aan zee maximaal benutten. Het nieuwe Beachsport Stadion is daarbij een sterke troef."

In de Topsportvisie 2005-2010 kiest Gemeente Den Haag voor ontwikkeling van strand- en zeesporten. Daarin wordt ook nadrukkelijk gekozen voor samenwerking met de sportbonden. De Nederlandse Volleybal Bond en de Nederlandse Beach Soccer Bond zijn enthousiast over de realisering van het beachsport stadion. Zij onderstrepen dat het bouwen van een topaccommodatie op het strand van groot belang is voor de groei van hun sport en nieuwe impulsen geeft.

Hommerson The Hague Beachsport Stadion
Het Hommerson The Hague Beachsport Stadion is gevestigd op het Noorderstrand bij het Noorderhavenhoofd (Strandweg naast nr. 2) in Scheveningen. Het stadion biedt ruimte aan 2000 toeschouwers, met mogelijkheid tot verdere uitbreiding van de capaciteit in de komende jaren. Het complex is uitgerust met kantoorruimtes, toiletten en douches, EHBO- en opslagruimtes en een overdektvipterras. Het stadion wordt door Den Haag Marketing & Events geëxploiteerd, in opdracht van de gemeente Den Haag. Kijk voor meer informatie op www.beachsportstadion.com

Hommerson
Hommerson is al meer dan 110 jaar een begrip in Scheveningen. In 1986 begon Hendrikus Hommerson als kermisexploitant. In 1936 heeft het bedrijf zich gevestigd in Scheveningen waar het nog altijd haar hoofdkantoor heeft. Na de Tweede Wereldoorlog ging het familiebedrijf over op het aanbieden van indoor-amusement. De geschiedenis van Hommerson is er één van innovatie. Intussen zit de vierde generatie in de directie. De familie Hommerson voelt zich tot op de dag van vandaag nog altijd sterk verbonden met de mooie badplaats.

Vriendelijke groet,

Inge Quinten
Coördinator Topsportevenementen en -communicatie

----------------------------------------------
DEN HAAG TOPSPORT
Den Haag Marketing & Events
Nassaulaan 25
Postbus 85456
2508 CD Den Haag
Nederland
T : 0031 (0) 70 361 88 84
F : 0031 (0) 70 346 25 33
I : www.denhaagtopsport.nl