Gemeente Delft

Veilig oversteken bij Koepoortgaragelocatie

Vrijdag 29 juni 2007 opent wethouder Anne Koning de oversteekplaats voor voetgangers op de Maria Duijstlaan bij de Montessorischool Jan Vermeer. Deze zebra is een van de drie tijdelijke oversteekplaatsen waarmee de gemeente de verkeersveiligheid voor voetgangers rondom de bouwlocatie van de Koepoortgarage wil verbeteren.

De kinderen krijgen eerst in de klas uitleg over onder meer veilig oversteken. Om 9.00 uur verricht wethouder Koning de openingshandeling. Daarna laten de kinderen ballonen met labels los. De leerling van wie de ballon de grootste afstand heeft afgelegd krijgt een (verkeers)verrassing van de school.

De Jan Vermeerschool wil met deze actie de kinderen er nog eens op attent maken dat naleving van verkeersregels belangrijk is voor de verkeersveiligheid. Daarnaast wil de school automobilisten erop wijzen dat zij daadwerkelijk moeten stoppen voor een zebrapad.

De tijdelijke oversteekplaatsen zijn aangelegd op aandringen van de bewonersbelangenvereniging Koepoort en de Jan Vermeerschool. De maatregelen zijn besproken in de Koepoort beheercommissie. De andere twee oversteekplaatsen zijn aangelegd op de Stalpaert van der Wieleweg en de Van Miereveltlaan.

Noot voor de redactie (