Provincie Noord-Holland

Datum

28-6-2007

Onderwerp

Weekendwerkzaamheden viaduct Bestevaer bij Alkmaar


Binnenkort wordt het asfalt op het viaduct op de kruising Bestevaerstraat- Diamantweg gestort. De asfalteringswerkzaamheden zijn verdeeld over twee weekenden. Van 29 juni tot 2 juli 2007 wordt het asfalt aan de noordzijde aangebracht en rijdt het verkeer via de zuidelijke op- en afrit. In het weekend van 13 tot 16 juli 2007 worden de zuidzijde en de onderdoorgang geasfalteerd. Het verkeer wordt dan via de noordelijke op- en afrit en over het viaduct geleid.

Begin mei werden de liggers geplaatst op het viaduct op de kruising Bestevaerstraat - Diamantweg. Daarna begon de afbouw van het kunstwerk: het plaatsen van de randelementen, openbare verlichting, geleiderail en de afwerking van de kruisende wegen. Ook het asfalt moet worden gelegd. Dit gebeurt in 2 fasen, waarvan aanstaand weekend de eerste fase aanbreekt. De tweede fase vindt plaats van 13 tot en met 16 juli a.s.

In het eerste weekend, van vrijdagavond 29 juni 20.00 uur tot maandagochtend 2 juli 5.00 uur vinden de asfalteringswerkzaamheden aan de noordzijde van het viaduct plaats. Hierbij zal het verkeer via de zuidelijke op- en afrit (Diamantwegzijde) worden geleid. Voor het verkeer vanaf Heerhugowaard is het dan niet mogelijk de Diamantweg in te slaan: men zal worden omgeleid via de rotonde van de Smaragdweg. Tijdens de weekendwerkzaamheden worden de op- en afritten naar de Bestevaerstraat aangepast en wordt de rijbaan richting de A9 over het viaduct aangebracht. Aansluitend aan de weekendwerkzaamheden kan het verkeer weer over de weg rijden.

Tijdens het tweede weekend van vrijdag 13 juli om 20.00 uur tot maandag 16 juli 5.00 uur s ochtends zal de asfaltering van de Diamantwegzijde en de onderdoorgang plaatsvinden. Het verkeer zal dan via de noordelijke op- en afrit Bestevaerstraat en over het viaduct worden geleid. Na het weekend zal de reconstructie van het gedeelte A9 tot de Leeghwaterbrug zijn afgerond en definitief op 16 juli in gebruik worden genomen. Hiermee is de verbinding Diamantweg Bestevaerstraat hersteld en de bedrijventerreinen Boekelermeer en Overdie weer optimaal bereikbaar.