Gemeente Alkmaar


Onder embargo tot 29 juni 13.00 uur

Alkmaar, 28 juni 2007

Koninklijke Onderscheiding voor de heer P.J. Theuvenet

Burgemeester P. Bruinooge reikt op vrijdag 29 juni 2007 om 13.00 uur de Koninklijke Onderscheiding uit aan de heer Theuvenet. Dit gebeurt tijdens het pijncongres in het Medisch Centrum Alkmaar (MCA). Hij ontvangt de Koninklijke Onderscheiding voor zijn langdurige en grotendeels vrijwillige inzet van maatschappelijke activiteiten op het terrein van de gezondheidszorg, die ten goede komen aan de samenleving.

De heet Theuvenet heeft zich vele jaren met een enorme betrokkenheid ingezet voor de gezondheidszorg, zowel in lokaal als nationaal én internationaal verband. Hij begon met bestuurlijk werk als stafvoorzitter in het MCA en heeft daarna de vleugels wijd uitgeslagen.

Hij speelde een cruciale rol bij de ontwikkeling van het kwaliteitsbeleid van medisch specialisten. Met zijn bestuurlijke ervaring binnen de Orde van Medisch Specialisten en de Europese Specialistenvereniging had zijn inbreng een grote meerwaarde in de activiteiten van de Medisch Wetenschappelijke Raad. Als stuwende kracht en initiator werd gewerkt aan de ontwikkeling volgens de Evidence Based methode. Ook is door zijn inzet het Kwaliteitssysteem Neuromodulatie (een therapie voor uitbehandelde pijnpatiënten door middel van dure implantaten) tot stand gekomen evenals het nieuwe regionale project voor de pijnbestrijding. Zijn bindend vermogen heeft er vaak voor gezorgd dat de bestuurlijke trein op de rails bleef en de zaak uiteindelijk tot een goed einde werden gebracht.

En de lijst is nog langer. Steeds komen de kernwoorden naar voren als bruggenbouwer, visionair en kundig, op zowel medisch-inhoudelijk als bestuurlijk gebied. Daarnaast is hij nog altijd full-time werkzaam als anesthesioloog in het MCA waar hij met veel kennis en aandacht voor zijn patiënten zorgt.

Een man met vele talenten die deze breed inzet met als doel de zorg voor patiënten steeds te blijven verbeteren.

Noot voor de pers:
U bent van harte welkom bij de overhandiging van de Koninklijke Onderscheiding, vrijdag 29 juni 2007 om 13.00 uur in het MCA, Pieter van Foreestzaal.

Graag uw bezoek van te voren aankondigen bij:
De afdeling Marketing & Communicatie MCA, mevrouw J. de Vries, telefoon (072) 548 34 99.