Donderdag 28 juni 2007
8
Deze week in FEM Business (week 26, vanaf vrijdag 29 juni in de kiosk)

Free Record Flop?
Hans Breukhoven verdiende met zijn Free Record Shop een vermogen. De formule heeft zijn langste tijd gehad, maar Breukhoven wil van geen wijken weten. De koopman zoekt een nieuwe markt voor zijn winkels. 'De enige weg is omhoog, want lager gaat niet.'

Nederlandse ovens veroveren de wereld
De uitvaartbranche in eigen land beleeft sombere tijden door de combinatie van zachte winters en gestegen levensverwachting. Maar crematoria van Nederlandse bodem zijn wereldwijd een succes. Facultatieve Technologies uit Den Haag is wereldmarktleider.

Groenink kan weer hopen op een goede afloop
Na de harde uitspraak van ondernemingsrechter Huub Willems zag het er slecht uit voor Rijkman Groenink. De kans dat de Hoge Raad de schade voor ABN Amro beperkt, is toegenomen, na het voor de bank gunstige advies van de advocaat-generaal. Maar had Willems niet gewoon gelijk?

Meer migranten, of meer kinderen?
Als er niets verandert, wacht Europa het droevige demografische lot van de voormalige DDR. Het geboortecijfers daalde er tot 0,77 kind per vrouw. Om de bevolking op peil te houden, moeten dat er 2,08 zijn. Dat haalt geen enkel Europees land. Moet Europa dan maar meer migranten toelaten?

Akzo zet zijn kaarten op China
De Chinese economie groeit in een razend tempo. Maar het verfverbruik ligt er, per hoofd van de bevolking, nog steeds stukken lager dan bij ons. Akzo Nobel investeert de komende jaren fors in het land. Zo fors, dat het bedrijf in China straks meer werknemers heeft dan elders.

Verder in FEM Business:

- Kaapstad, van groentetuintje van de VOC tot bruisende smeltkroes â- Wordt Steve Jobs' iPhone echt een succes?
â- Willem Sijthoff pakt zijn koffers nog lang niet bij het FD. â- Het vrouwvriendelijke advocatenkantoor van Marian Kennedy â- Yves Saint-Laurent is een levende legende (en een kluizenaar)

Informatie: Arne van der Wal 06-22313718, Jean Dohmen 06-52037025 020 5159852 (secretariaat)