Ingezonden persbericht


Nieuw rapport van Software AG helpt bij opstellen van business case en strategie voor SOA-governance

'SOA Governance: Rule Your SOA' bundelt successen van early adopters

Nieuwegein, 28 juni 2007 ­ Software AG introduceert een nieuw strategiedocument voor het implementeren van Service Oriented Architecture (SOA) governance. 'SOA Governance: Rule your SOA' bundelt de ervaringen en best practises van tal van top 2000-bedrijven en andere early adopters. Het voorziet in een praktische advies voor het implementeren van SOA-governance en het maximaliseren van de return on investment. Deze white paper is met name gericht op CIO's, architecten en andere IT-managementfunctionarissen. De nadruk ligt dan ook op business-aspecten en organisatorische kwesties bij het implementeren van SOA-governance.

Bedrijven erkennen dat SOA voordelen oplevert. Zij kunnen hiermee snel nieuwe services ontwikkelen, beter functionerende systemen en processen ontwikkelen en beter gebruik maken van bestaande IT-hulpmiddelen. Deze voordelen kunnen echter alleen worden bereikt en vastgehouden als een solide en flexibele basis voor governance wordt ingevoerd. Software AG legt bij zijn producten en methodologieën daarom de nadruk op een aanpak waarbij SOA-governance gemakkelijk kan worden uitgebreid. Hierdoor kan namelijk klein worden begonnen met lage investeringen. Terwijl uiteindelijk zeer complexe implementaties kunnen worden ondersteund. Deze white paper voorziet in een stap-voor-stap introductie van deze aanpak ­ van het formeren van een algemene strategie tot de valkuilen die moeten worden vermeden.

De whitepaper: 'SOA Governance: Rule your SOA' biedt een aantal bouwstenen voor een succesvolle adoptie. Onderwerpen die worden behandeld, zijn onder andere:


- De correlatie tussen SOA governance en corporate governance.
- Het opzetten van een business case.

- Het definiëren van een weldoordacht model voor SOA-governance.
- Gebruik van scenario's die de rol van SOA-governance aantonen.
- Best practices en andere ervaringen van early adopters.
- Een roadmap voor implementaties.

'SOA Governance: Rule Your SOA' is opgezet vanuit Software AG's nieuwste editie van de SOA Value Assessment. Deze nieuwe tool is ontwikkeld in samenwerking met Forrester Consulting en helpt CIO's bij het onderbouwen van investeringen in SOA-projecten en de volgorde waarin dit het beste kan worden aangepakt. Dit wordt bereikt door het berekenen van de verwachte resultaten in termen van verbeterde productiviteit van gebruikers, grotere efficiëntie van processen en prestaties, het rationaliseren van het gebruik van ICT-middelen en andere besparingen op de kosten van infrastructuur en nieuwe bedrijfsinnovaties die mogelijk zijn gemaakt.

Software AG heeft samen met Fujitsu CentraSite ontwikkeld: een krachtig en uitgebreid platform voor SOA-governance. De meest recente editie van deze geïntegreerde registry/repository, CentraSite 3.1 genoemd, levert kant-en-klare ondersteuning voor hulpmiddelen van derde partijen die lid zijn van de CentraSite Community.

Het rapport 'SOA Governance: Rule your SOA' is beschikbaar op www.softwareag.com/soagovernance

Kijk voor meer informatie over SOA Governance op www.softwareag.com/soagovernance

Kijk voor het registreren voor de SOA Value Assessment op www.soavalueassessment.com

Kijk voor meer informatie over CentraSite en de CentraSite Community op www.centrasite.com

Over Software AG
Software AG levert softwaretechnologie voor het verhogen van de waarde van bedrijfskritische informatiesystemen. Software AG is de toonaangevende aanbieder van oplossingen voor bedrijfskritische software-infrastructuren die zijn gebaseerd op open standaarden. Vooroplopend op het gebied van geavanceerde Service Oriented Architecture (SOA) oplossingen, maakt Software AG het organisaties mogelijk om krachtige bedrijfsapplicaties te creëren ­ met name in heterogene IT-omgevingen. Software AG's producten Adabas, Crossvision, Natural en Tamino helpen wereldwijd meer dan 4.000 klanten bij het realiseren van het volledige potentieel van hun investeringen in informatietechnologie. Bovendien voegen deze producten waarde toe aan bestaande bedrijfsinformatiesystemen. Met de technologie van Software AG zijn bedrijven in staat om: flexibele bedrijfsapplicaties en -processen te creëren, de bedrijfseconomische waarde en de levensduur van primaire informatiesystemen uit te breiden en te verlengen, de bedrijfsgegevens die aanwezig zijn in de gehele organisatie optimaal te beheren en te benutten en een Service Oriented Architecture op een weldoordachte manier te beheren.

Software AG heeft meer dan 35 jaar ervaring in de IT-markt. De organisatie heeft ruim 3.800 medewerkers in dienst, verdeeld over vestigingen in zeventig landen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Duitsland. Software AG is genoteerd aan de Frankfurt Stock Exchange (TecDAX, ISIN DE 0003304002 / SOW). In 2006 boekte Software AG een omzet van 483 miljoen Euro. Meer informatie over Software AG is te vinden op www.softwareag.com

Contact
Aleksandra Andjelic
PR-adviseur
aleksandra@eigen-zinnig.nl
Telefoon 06 24 24 56 79