Vopak NV

Persbericht

Vopak breidt Teesside Terminal uit voor opslag en aan- en afvoer van biobrandstoffen

Rotterdam, 29 juni 2007

Koninklijke Vopak breidt zijn Teesside Terminal in Seal Sands, Engeland, uit voor opslag en aan- en afvoer van bio-ethanol voor Ensus Limited. Ensus is gestart met de bouw van een 400 miljoen liter bio-ethanol installatie in Wilton, Teesside. Start van de productie is gepland voor het begin van 2009. De in Wilton geproduceerde bio-ethanol gaat via pijpleidingen naar de Vopak terminal, waar het tijdelijk wordt opgeslagen en verder gedistribueerd.

Om Ensus te ondersteunen en aan de toenemende vraag vanuit de markt tegemoet te komen, bouwt Vopak 8 nieuwe tanks met in totaal 40.000 cbm opslagcapaciteit. De nieuwe Vopak installatie zal worden gebouwd en bediend volgens de laatste nieuwe standaarden op het gebied van veiligheid en kwaliteit. Er wordt gebruik gemaakt van Vopak's vakkennis en ervaring met geautomatiseerde pijpleidingsystemen en laad- en losactiviteiten.

Samen met de bestaande terminals van Vopak in Londen en Ipswich, waar al biobrandstoffen worden gemengd en aan- en afgevoerd, versterkt het Ensus bio-ethanolproject in Teesside de leidende positie van Vopak in de engelse biobrandstoffenmarkt.

Profiel Vopak
Koninklijke Vopak N.V. is 's werelds grootste onafhankelijke tankterminal operator, gespecialiseerd in de opslag en overslag van vloeibare en gasvormige chemie- en olieproducten. Desgewenst levert Vopak logistieke diensten voor klanten van de terminal. Vopak exploiteert 75 terminals met een opslagcapaciteit van ruim 21 miljoen cbm in 30 landen, waarvan 19 terminals met een opslagcapaciteit van 4,1 miljoen cbm binnen de divisie Chemie Europa, Midden-Oosten en Afrika.
De terminals liggen op strategische plaatsen ten opzichte van de gebruikers en de belangrijkste vaarroutes. Klanten zijn overwegend ondernemingen uit de chemische en olie-industrie voor wie Vopak een grote verscheidenheid aan producten opslaat die zijn weg naar een groot aantal industrieën vindt.



Vopak NV