Draka Holding N.V.

­PERSBERICHT­

­ TRADING UPDATE ­

DRAKA VERWACHT OVER DE 1E HELFT 2007 EEN FORSE STIJGING VAN HET BEDRIJFSRESULTAAT WAARBIJ HET NETTORESULTAAT MEER DAN VERDUBBELT (BEIDE EXCLUSIEF INCIDENTELE POSTEN)


· Uitstekende gang van zaken, gedreven door gunstige marktomstandigheden, kostenbesparingen en ten uitvoer brengen van de strategie


· Verdere groei van omzet en resultaat bij alle divisies


· Stop, Swap & Share programma's goed op schema


· Bedrijfsresultaat verwacht van ten minste 68 miljoen (1H 2006: 39,1 miljoen)


· Nettoresultaat zal naar verwachting meer dan verdubbelen tot minimaal 38 miljoen (1H 2006: 17,1 miljoen)


· Operationeel werkkapitaal als percentage van de omzet blijft naar verwachting binnen bandbreedte van 18-20%, tegenover 20,0% in eerste jaarhelft van 2006


· Op basis van deze verwachte ontwikkelingen ligt Draka voor op schema om in 2007 een bedrijfsresultaat van 115 miljoen te realiseren en een werkkapitaalratio beneden de 20% van de omzet te behalen


· Onvoorziene omstandigheden voorbehouden verwacht Draka dat de goede marktomstandigheden in de tweede helft van 2007 zullen voortduren

Amsterdam, 29 juni 2007 ­ Deze trading update over de eerste jaarhelft 2007 is uitgegeven door Draka Holding N.V., één van de leidende kabelfabrikanten in de wereld op het gebied van laagspanningskabel, kabel voor OEM's en communicatiekabel, en gaat vooraf aan de publicatie van de halfjaarcijfers op vrijdag 31 augustus 2007 (voorbeurs).

Draka verwacht over de eerste helft van 2007 een bedrijfsresultaat van ten minste 68 miljoen (eerste helft van 2006: 39,1 miljoen) en een nettoresultaat van ten minste 38 miljoen (eerste helft 2006: 17,1 miljoen), beide exclusief incidentele posten1.

De uitstekende resultaatontwikkeling is een resultante van een voortgaande gezonde volumegroei, kostenbeheersingsprogramma's en een verdere verbetering van de productmix. De volumegroei wordt gedreven door gunstige macro-economische omstandigheden, met name in Europa. In alle segmenten, laagspanningskabel, speciaalkabel en communicatiekabel, realiseert Draka volumegroei. De grondstoffenprijzen (koper en polymeren) blijven in hoge mate volatiel. Dankzij doorgevoerde maatregelen zal het effect op de marges in de eerste helft van 2007 naar verwachting beperkt blijven.

Kostenbeheersingsprogramma's zullen wederom een bijdrage leveren aan de toename van het resultaat, waarbij dit naar verwachting over de eerste zes maanden van 2007 uitkomt op circa 3 miljoen. Het in de zomer van 2006 gestarte Stop, Swap en Share (Triple S)-programma bij Draka Comteq's Cable Solutions EMEA-divisie ligt goed op schema. De geïndiceerde kostenbesparingen van circa 5 miljoen in 2007 zullen naar verwachting gerealiseerd worden, waarbij deze over de eerste helft van het jaar uitkomen op ongeveer 1 miljoen. De kostenvoordelen, voortvloeiende uit het vergelijkbare Triple S-programma bij Draka Cableteq's Low-Voltage Cable divisie, zullen in de eerste jaarhelft van 2007 circa 2 miljoen bedragen.


1 Over de eerste helft van 2006 bedroegen de incidentele lasten 5 miljoen. Draka Holding N.V. ­ Trading update

Draka Cableteq

Draka Cableteq profiteert volop van de goede marktomstandigheden in Europa. Daarnaast leidt de hoge industriële bedrijvigheid bij de OEM's tot een goede bezetting bij Draka's speciaalkabel- activiteiten. De gunstige macro-economische ontwikkelingen in Europa en de daarmee gepaard gaande voortgaande groei van de bouwmarkten resulteren in volumegroei en recordresultaten bij de divisie Low-Voltage Cable. De gecoördineerde acties om de productmix verder te verbeteren, waarbij het aandeel van producten met een hogere toegevoegde waarde zoals halogeenvrije, brandvertragende kabel verhoogd wordt, leidt tevens tot een structurele verhoging van de operationele marge.

Binnen het marktsegment OEM's (speciaalkabel) presteert Draka zonder uitzondering goed. De resultaatontwikkeling zal, afhankelijk van de divisie, sterk tot fors hoger uitkomen dan over de vergelijkbare periode van 2006. De Marine, Oil & Gas divisie en de Transport divisie zullen naar verwachting de sterkste groei in resultaat laten zien. Marine, Oil & Gas profiteert van een hoge bezettingsgraad in de fabrieken als gevolg van de grote investeringsbereidheid van de oliemaatschappijen. Voor de Transport divisie geldt dat zij profiteert van de hogere productie bij de auto- en vliegtuigindustrie en de verbeterde marktpositie als gevolg van de in 2006 overgenomen activiteiten in Cebu (Filippijnen) en Durango (Mexico).

De goede marktomstandigheden bij de Rubber Cable divisie, vooral op het gebied van duurzame energie (wind- en zonne-energie), leiden tot een forse stijging van omzet en resultaat. De operationele marge neemt hierbij verder toe dankzij het grotere omzetaandeel van kabel voor windturbines als gevolg van de wereldwijd toenemende investeringen in windmolenparken.

Ook in de overige twee divisies, Elevator Products en Mobile Network Cable, is sprake van een uitstekende resultaatontwikkeling. Hoewel de wereldwijde marktgroei in deze marktsegmenten minder uitbundig is, wordt de resultaatsgroei vooral gedreven door uitbreiding van het productenpakket en capaciteitsuitbreiding op de snel groeiende, Chinese markt. Draka Elevator Products heeft haar positie op de Chinese markt verder versterkt door middel van een tweede joint venture onder de naam Nantong Zhongyao Draka Elevator Products Co. Ltd. Tevens is door deze joint venture het productenpakket verder uitgebreid.

Naar verwachting zal Draka Cableteq over de eerste helft van 2007 een lichte (4-7%) volumegroei realiseren waarbij het bedrijfsresultaat (exclusief incidentele posten) fors hoger zal uitkomen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar ( 45,1 miljoen). Alle divisies zullen naar verwachting een bijdrage leveren aan het hogere resultaat. Volumegroei, kostenverlagingen en een betere productmix zijn de belangrijkste verklaringen hiervoor. Hoewel de grondstoffenprijzen (koper en polymeren) ook in de afgelopen zes maanden zeer volatiel waren, is de verwachting dat het effect op de marges beperkt zal blijven dankzij het alert reageren van Draka's management.

Draka Comteq

De markt voor telecommunicatiekabel vertoont een voortgaande groei. In lijn met de verwachtingen groeit de glasvezelmarkt met circa 8-9%, waarbij de groei vooral gedreven wordt door de goede vraagontwikkeling in de Verenigde Staten en Europa. Azië blijft vooralsnog achter als gevolg van een daling van de vraag in Japan. De glasvezel- en glasvezelkabelmarkten blijven onverminderd competitief waarbij de prijzen in het beste geval stabiel blijven. Draka Holding N.V. ­ Trading update 2

Binnen deze marktontwikkelingen weet Draka Comteq haar positie goed te handhaven. In Europa profiteert Draka Comteq van haar sterke aandeel op de Franse markt waar de vraag naar Fibre-To- The-Home projecten op dit moment het sterkst in ontwikkeling is. Tevens profiteert de onderneming van uitleveringen op twee prestigieuze FTTH-contracten, in Amsterdam en Parijs (Illiad), die in de loop van de tweede helft van 2006 verkregen zijn. Op de Amerikaanse markt heeft Draka Comteq haar marktpositie enigszins vergroot doordat in het tweede kwartaal de eerste uitleveringen hebben plaatsgevonden op het nieuwe contract met Verizon.

Draka Comteq heeft een uitstekende uitgangspositie om haar aandeel in het FTTH-marktsegment ook in de komende periode verder uit te breiden. Dit is mede gebaseerd op de succesvolle introductie van de BendBrightXS glasvezel, speciaal ontwikkeld voor FTTH-toepassingen waarbij het gemak van installatie en onderhoud de kernbegrippen zijn.

De vraag naar telecommunicatiekoperkabel in Europa vertoont in de eerste helft van 2007 wederom een daling. Draka Comteq handhaaft hier haar marktpositie.

De datacommunicatiemarkt zet haar gestage groei (4 à 5%) voort. Zowel het koper- als glasvezelkabelsegment dragen hieraan bij. De vraag wordt gedreven door nieuwe Local Area Networks (LAN) met een hogere performance in zowel bestaande als nieuwe gebouwen. Draka Comteq realiseert in beide marktsegmenten volumegroei en behoudt daardoor haar positie als Europees marktleider.

Bij een voortgaande volumegroei zal Draka Comteq naar verwachting over de eerste helft van 2007 een verdrievoudiging van het bedrijfsresultaat (exclusief incidentele posten) realiseren in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar ( 1,5 miljoen). Alle divisies zullen naar verwachting een bijdrage leveren aan het hogere resultaat. De aanhoudende druk op de glasvezelkabelprijzen zullen naar verwachting gecompenseerd worden door volumegroei en kostenbesparingen.

Werkkapitaal

De gemiddeld hogere grondstoffenprijzen en de volumegroei zullen in de eerste helft van 2007 een opwaarts effect hebben op het absolute niveau van het operationele werkkapitaal. Daarnaast heeft de kortere betalingstermijn die Draka met haar grondstoffenleveranciers voor 2007 is overeengekomen eveneens geleid tot een groter werkkapitaalbeslag. De voortdurende inspanningen die Draka verricht om het werkkapitaal te beteugelen zijn wederom succesvol geweest. Het operationele werkkapitaal als percentage van de omzet zal naar verwachting uitkomen binnen de bandbreedte van 18-20%, tegenover 20,0% in de eerste jaarhelft 2006.

Vooruitzichten

Onvoorziene omstandigheden voorbehouden verwacht Draka dat de goede marktomstandigheden in de tweede helft van 2007 zullen voortduren. De prijzen van de belangrijkste grondstoffen (koper en polymeren) zullen naar verwachting volatiel blijven.

Raad van Bestuur
Amsterdam, 29 juni 2007
Draka Holding N.V. ­ Trading update 3